Antena 3 CNN Actualitate Guvernul recunoaște că nu avem destul gaz din producția internă pentru iarnă

Guvernul recunoaște că nu avem destul gaz din producția internă pentru iarnă

Iarna se apropie, iar temperaturile încep să scadă în țara noastră. Guvernul încă nu vine cu vești bune. Executivul recunoaște că nu vom avea suficient gaz din producția internă.

Guvernul recunoaște că nu avem destul gaz din producția internă pentru iarnă
Sursa foto: Getty Images
18 Sep 2022   •   22:51

80% din depozitele de gaz sunt pline în acest moment. Aceasta ar fi una dintre inițiativele Guvernului pe care a reușit să o pună în practică, deși termenul dat de Comisia Europeană era data de 31 octombrie 2022.

România mai are însă nevoie de gaz, pentru că doar 90% din consum putem acoperi din producția proprie.

Pentru 10% încă depindem din importuri.

Guvernul are în plan să aducă gazul azer din Azerbaijan. Asta ar însemna ca gazul să fie adus prin conducte care să traverseze, Grecia, Bulgaria și să ajungă până în România.

Problema este că Turcia nu și-a dat acordul pentru a trece gazul azer prin țara sa și a ajunge tocmai în România, deși conductele există deja acolo.

Cum vrea Guvernul să convingă turcii? E foarte simplu: să cumpărăm celebrele drone Bayraktar. 

Pentru 300 de milioane de dolari vom cumpăra 18 drone și cu aceste trei sisteme, care conțin cele 18 drone, Guvernul speră să obțină un acord de la Ankara.

Întâlnirea ar urma să fie chiar săptămâna viitoare, la București, unde reprezentanți din guvernele Turciei Azerbaijan, Grecia și Bulgaria vor fi prezenți la București pentru a semna acest acord.

×
Subiecte în articol: gaz
Parteneri
Sondaj CURS: Trei candidaţi despărţiţi de doar 4% la PMB
x close