Antena 3 CNN Actualitate Guvernul schimbă regulile pentru înmormântări. Decedații vor purta brățări speciale. Lista întreagă de schimbări

Guvernul schimbă regulile pentru înmormântări. Decedații vor purta brățări speciale. Lista întreagă de schimbări

Guvernul schimbă regulile pentru înmormântări. Decedații vor purta brățări speciale. Lista întreagă de schimbări
Sursa foto: Foto: pixabay.com
22 Mai 2016   •   13:08

Se schimbă regulile pentru înmormântări. Și cine nu respectă aceste noi interdicții riscă amenzi uriașe, între 5.000 și 20.000 de lei.

Un act normativ pregătit de Guvern interzice fotografierea persoanelor decedate, cu excepția procedurilor judiciare.

De asemenea, rudele celor decedați vor plăt îmbălsămarea, care va deveni obligatorie, dacă familia vrea să țină sicriul deschis sau dacă decedatul este transportat la o distanță mai mare de 30 de kilometri.

La înmormântare, fiecare persoană decedată va purta o brățară care va conține datele de identificare a firmei care s-a ocupat de toate procedurile, pentru ca aceasta să poată fi găsită, dacă este nevoie.

În plus, în sicriu, alături de decedat, trebuie pusă o mostră de cel puțin 10 ml de biocid folosit la îmbălsămare, pentru a facilita examenul toxicologic, la o eventuală deshumare.

Firmele de pompe funebre nu mai au voie să funcționeze dacă au datorii la stat iar sicriele trebuie să aibă certificate de conformitate, rezistență la șocuri mecanice și etanșeitate.

×
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close