Antena 3 Actualitate Guvernul a pregătit un nou rol pentru Administrația Prezidențială. Ce atribuții va avea noua structură

Guvernul a pregătit un nou rol pentru Administrația Prezidențială. Ce atribuții va avea noua structură

de G.S.    |    11 Mai 2016   •   16:22
Guvernul a pregătit un nou rol pentru Administrația Prezidențială. Ce atribuții va avea noua structură
Sursa foto: Foto: Facebook / Klaus Iohannis

Guvernul condus de Dacian Cioloș a aprobat un proiect privind Protocolul Național. Mai exact, Guvernul a înființat “Consiliul Protocolului Național”, în cadrul Administrației Prezidențiale. Până acum, această structura funcționa sub umbrela MAE.

Reporterul Antena 3 Maria Toader a explicat că este vorba despre o structură nou înființată, prin proiect de lege.

Institutul Protocolului Național, care a fost înființat în 2002, în timpul guvernării lui Adrian Năstase, și care funcționa ca direcție în MAE a devenit Consiliul Protocolului Național și va funcționa în cadrul Administrației Prezidențiale.

Structura va fi condusă de actualul șef de protocol din cadrul Administrației Prezidențiale, consilier de stat Delia Dinu.

Potrivit proiectului de lege, Consiliul va avea un board, compus din mai mulți reprezentanți ai instituțiilor publice centrale, de la Administrația Prezidențială la Senat, Camera Deputaților, MAE, MApN, MAI, Guvern și Secretariatul pentru Culte.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close