Antena 3 CNN Actualitate Varujan Vosganian: Ne-am făcut un prost renume! Guvernul nostru e unul de marionete

Varujan Vosganian: Ne-am făcut un prost renume! Guvernul nostru e unul de marionete

Varujan Vosganian intervine în scandalul românilor plecaţi la muncă în străinătate, în plină pandemie de coronavirus. Liderul ALDE susține că suntem arătați cu degetul în străinătate, iar Guvernul ar fi trebuit să acționeze ferm.

Varujan Vosganian: Ne-am făcut un prost renume! Guvernul nostru e unul de marionete
27 Apr 2020   •   17:17

”Ce ar fi trebuit să facă un Guvern demn, și nu unul de marionete.

Nu mai suntem doar lucrătorii cu ziua ai Europei. Acum suntem și îngrijitorii ei pentru toată ziua.
Nu vreau să fiu înțeles greșit. Nu m-am opus niciodată liberei circulații și deschiderii pieței muncii. N-ați auzit niciodată vreo declarație din partea mea în care să-i blamez pe cei care își caută norocul în altă parte, asta face parte din natura umană și e dreptul fiecăruia. Dar modul în care s-a făcut aceste lucru în timpul stării de urgență m-a umplut de indignare. Avem cu toții aceleași interdicții, mai puțin lucrătorii cu ziua pe câmpurile altora.

Trec peste faptul că prevederea asta din Ordonanța Militară nr. 7 este neconstituțională, căci restrângerea drepturilor nu poate fi discriminatorie. Adică dacă cineva din Suceava vrea să muncească pe câmpurile din Oltenia sau o infirmieră care dorește să îngrijească o persoană din celălalt colț al țării nu pot s-o facă. Dar dacă vor să meargă în Italia sau Austria, asta se poate. Nu mai vorbesc că ceea ce le e interzis oamenilor de afaceri români, care dau de lucru în țară, le e permis zilierilor care pleacă.


Ne-am făcut un prost renume. Nu citești nimic altceva despre România.Presa din întreaga Europă vorbește săptămânile astea despre noi ca despre niște zilieri. În Marea Britanie, în Italia, Germania sau Austria, ziarele îi descriu pe români ca pe cei care trebuie să facă muncile pe care ai lor nu vor să le facă. Nu era de ajuns că le dedicăm legi și chartere, acum înțeleg că le facem și trenuri speciale, până la Viena, așa cum numai Trenuri Regal era până acum în România.


Un Guvern demn trebuia să răspundă cu fermitate: „În România e stare de urgență. Zonele dvs. au fost declarate zone roșii, deci periculoase pentru sănătatea publică, și nu e permisă deplasarea către astfel de zone. După ce în România și în țările dvs. se va renunța la starea de urgență și la izolare, oricine va putea să facă ce vrea. Până atunci, noi nu avem dreptul s-o facem. Dumneavoastră vorbiți de sparanghel și de căpșuni, noi vorbim de legile noastre și de cetățenii români care trebuie protejați.
Asta ar fi trebuit să răspundă un Guvern demn, și nu unul de marionete.”, este postarea scrisă de Vosganian, pe contul de Facebook.

×
Subiecte în articol: coronavirus Varujan Vosganian
Parteneri
Elevii care pot avea vacanţa de Paşte prelungită
x close