Antena 3 Actualitate Guvern: Prima Casă are probleme din cauza "lentorii" cu care se emit autorizaţiile de construcţie

Guvern: Prima Casă are probleme din cauza "lentorii" cu care se emit autorizaţiile de construcţie

18 Iul 2010   •   17:36
Guvern: Prima Casă are probleme din cauza "lentorii" cu care se emit autorizaţiile de construcţie
Sursa foto: Foto: Intact Images

"Lentoarea" cu care primăriile eliberează autorizaţii de construcţie e principala problemă cu care se confruntă cei care doresc să îşi construiască singuri sau în asociere o locuinţă şi vor să beneficieze de garanţie guvernamentală în cadrul programului Prima Casă, a declarat premierul Emil Boc, informează Mediafax.

Primul-ministru a afirmat, duminică, în videconferinţa cu prefecţii, că, pentru a obţine garanţia de stat, banca trebuie să înainteze Fondului de Garantare un dosar cu autorizaţie de construcţie, dar "birocraţia" administraţiei locale crează piedici în acest proces.

"Pentru ca acest program să devină operaţional este foarte important să se emită în timpul legal autorizaţia de construcţie, astfel încât şi aceia care doresc să se asocieze în vederea construcţiei de locuinţe de la zero să poată beneficia de componenta acestui program. Am înţeles că aici este principala problemă, lentoarea cu care se emit autorizaţiile de construcţie, după care procesarea de către bancă a dosarului şi, în final, aprobarea de către Fondul Naţional de Garantare", a declarat premierul Boc.

Antena3.ro

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close