Antena 3 CNN Actualitate Salarii mai mari pentru bugetari. Guvernul vrea să crească din nou lefurile, la mai puţin de o lună de la ultima majorare

Salarii mai mari pentru bugetari. Guvernul vrea să crească din nou lefurile, la mai puţin de o lună de la ultima majorare

Guvernul vrea să ofere salarii mai mari pentru anumiţi bugetari. Măsura ar veni pe fondul protestelor anunțate sau chiar desfășurate în ultima perioadă de aceşti salariaţi.

Salarii mai mari pentru bugetari. Guvernul vrea să crească din nou lefurile, la mai puţin de o lună de la ultima majorare
Sursa foto: profimediaimages.ro
de Redacția Antena 3 CNN    |    25 Ian 2024   •   06:00

Executivul este pe cale să crească salariilor unor categorii de bugetari.

Într-un comunicat din 13 ianuarie, Federaţia Sindicatelor din Administraţia Naţională a Penitenciarelor (FSANP) a anunţat că ia în calcul declanşarea protestelor în penitenciare, deoarece Guvernul întârzie nejustificat aplicarea legii salarizării unitare şi "fură în formă continuată din buzunarele poliţiştilor, militarilor şi poliţiştilor de penitenciare". 

Guvernul vrea să crească din nou lefurile celor din poliție și penitenciare, dar și angajaților din sănătate, conform unor surse guvernamentale citate de Observator.

Astfel, poliţiştii, dar şi angajaţii din penitenciare ar putea primi în perioada următoare 15% mai mult la salariu, în plus față de cei 5% primiți la începutul acestui an. 

1,5 miliarde de lei va plăti statul în plus pentru majorările angajaţilor din Poliţie şi Penitenciare.

Citeşte şiCine sunt bugetarii care nu mai primesc vouchere de vacanță anul acesta

Preşedintele Fedeţiei Sindicatelor din Administraţia Naţională a Penitenciarelor, Cosmin Dorobanţu, a declarat săptămâna trecută, că dacă nu îi bagă în seamă Guvernul, cu revendicările pe care le au, în 2024 blochează penitenciarele pe termen nelimitat, el precizând că Guvernul României are o datorie foarte mare faţă de poliţiştii militari şi de penitenciare, toate aceste structuri de forţă ale statului, undeva la 2.000 de lei de om.

"Guvernul României are o datorie foarte mare faţă de poliţiştii militari şi de penitenciare, toate aceste structuri de forţă ale statului, undeva la 2.000 de lei de om, pentru că avem o normă de hrană îngheţată, avem o normă de echipare îngheţată, e doar în teorie pentru că în practică nu ne intră niciun ban în buzunar, şi mai avem 300 sau 400 de lei ca să ne intre în buzunar, poliţiştilor de penitenciare, pe aplicarea legii salarizării unitare", a declarat reprezentantul sindicatului, el acuzând că nu s-a aplicat legea salarizării unitare.

Şi angajaţii din Sănătate, mai exact personalul TESA din Sănătate, dar şi asistenţii medicali ar putea primi 15% în plus la salariu.

În cazul medicilor, majorarea ar putea fi puţin mai mică, în jur de 10%, potrivit unor surse guvernamentale. 

×
Subiecte în articol: salarii bugetari politisti TESA penitenciare
Parteneri
A început distribuirea pensiilor pe luna mai. Anunţul Poştei Române
x close