Antena 3 CNN Actualitate Guvernul intenționează să elimine taxa de mediu

Guvernul intenționează să elimine taxa de mediu

Guvernul intenționează să elimine taxa de mediu
20 Sep 2016   •   14:11

Guvernul intenționează să eliminte taxa de mediu. Taxa de mediu a fost declarată ilegală în luna iunie 2015 de Curtea de Justiție a Uniunii Europene.

Reporterul Antena 3 Robert Kiss a explicat că Guvernul este obligat să facă acest lucru, în urma deciziei instanței.

“Ce este paradoxal este că din iunie și până la momentul publicării ordonanței despre care vorbim acum, cei care înmatriculează o mașină în România sunt obligați să plătească, în baza ordonanței vechi, această taxă, pentru ca, mai apoi, după ce ordonanța va fi abrogată, vor putea cere să le fie returnată taxa respectivă. Deci, în acest moment, taxa se plătește și aceasta urmează să fie returnată. Ciudat este că nu a fost abrogată ordonanța imediat după decizie, tocmai pentru a evita astfel de situații în care cetățeanul plătește o taxă pe care apoi o poate cere înapoi.

Trebuie stabilite niște norme clare de aplicare, totul ține de elemente tehnice.

Acum Guvernul caută soluții pentru a vedea pe viitor cum se va plăti această taxă, există deja un proiect care prevede o acciză de 0,5 bani pe litrul de combustibil, să fie plătiți către acest timbru de mediu.

În acest moment nu se știe exact forma acestei ordonanțe de urgență, dar o va abroga pe cea veche și va reglementa cadrul viitor.”

 

 

×
Subiecte în articol: guvern eliminare decizie norme
Parteneri
Vremea se răceşte brusc în România. Zonele vizate de alerta ANM
x close