Antena 3 CNN Actualitate Guvernanţii, datori vânduţi la ANAF. Vezi ce taxe au de plătit miniştrii

Guvernanţii, datori vânduţi la ANAF. Vezi ce taxe au de plătit miniştrii

Guvernanţii, datori vânduţi la ANAF. Vezi ce taxe au de plătit miniştrii
Sursa foto: Foto: Intact Images
23 Aug 2011   •   09:28

În timp ce Guvernul le cere românilor să-şi plătească impozitele la timp, firmele deţinute de membrii Executivului şi membrii familiilor acestora au datorii la buget.

Potrivit ziariştilor de la Fin.ro, Fiscul a început procedura de  executare silită pentru unele dintre ele.

Unul dintre miniştri al căror nume apare în lista datornicilor la stat este al lui Valerian Vreme, ministrul Comunicaţiilor. Firma la care este acţionar fiul acestuia, „Biostock SRL", are datorii la buget de peste 4.500 de lei. Societatea se ocupă de colectarea deşeurilor neperi­cu­loase, iar Fiscul a început deja procedura de executare silită.

Ministrul susţine că problema îi aparţine exclusiv fiului său:

"Dacă are vreo problemă în a-şi plăti taxele, trebuie să şi plătească. Eu nu-i dau absolut niciun sfat să nu şi le plătească", a declarat Valerian Vreme pentru Antena 3.

 


Şi familia ministrului Justiţiei are membri cu restanţe la bugetul de stat. Mai exact cumnata lui Cătălin Predoiu, Diana, care deţine firma de consultanţă „P&R Forus Strategies SRL". Societatea figurează în evidenţele Fiscului cu o datorie de peste 4.000 de lei. Pentru recuperarea sumei, ANAF a început procedura de executare silită.

Într-o situaţie asemănătoară este şi familia ministrului Educaţiei, Daniel Funeriu. Tatăl său, Ionel Funeriu, deţine firma „Amarcord SRL". Şi aceasta are datorii la bugetul de stat. Nu la fel de mari ca în cazul celor amintite mai sus, e drept, societatea figurând cu o datorie de aproape 670 de lei.

Potrivit jurnaliştilor de la Fin.ro noul ministru al Sănătăţii Ladislau Ritli este un alt membru al Executivului care are datorii la Fisc. Două dintre firmele deţinute de acesta au restanţe la buget - 467, respectiv 660 de lei. Cele două societăţi se ocupă de activităţi de asistenţă medicală şi comer­ţ cu produse medicale

În afara lui Valerian Vreme, ceilalţi miniştri ale căror rude au datorii la Fisc nu au putut fi contactaţi pentru a comenta această situaţie.




×
Subiecte în articol: ANAF ministri datorii firme
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close