Antena 3 CNN Actualitate Mugur Isărescu, guvernatorul BNR, şi-a publicat declaraţia de avere. Investiţia pentru care a cheltuit 1,66 milioane de lei într-un an

Mugur Isărescu, guvernatorul BNR, şi-a publicat declaraţia de avere. Investiţia pentru care a cheltuit 1,66 milioane de lei într-un an

Guvernatorul BNR Mugur Isărescu are 13 conturi la băncile din România. A câştigat anul trecut de la BNR un salariu de 1,02 milioane de lei, adică 85.569 lei pe lună.

Mugur Isărescu, guvernatorul BNR, şi-a publicat declaraţia de avere. Investiţia pentru care a cheltuit 1,66 milioane de lei într-un an
Sursa foto: profimediaimages.ro
de Silvia Preda    |    08 Iul 2023   •   17:00

Declaraţia de avere publicată pe site-ul BNR arată că guvernatorul a investit 1.661.075 lei şi 14.089 euro în titluri de stat.

Guvernatorul Mugur Isărescu a raportat un salariu de 1,02 milioane de lei anul trecut de la BNR, plus 30.612 lei de la Academia Română şi o pensie de 237.612 lei.

Guvernatorul are 13 conturi la băncile din România, cel mai mare având un sold de 400.000 de lei.

Citeşte şi: Mugur Isărescu: Unele produse agroalimentare, mai ales legume, fructe, ouă, vor avea scăderi de preţuri

Mugur Isărescu este acţionar principal la SC MĂR SRL, cu o participaţie de 79,40%, care valorează 1,15 mil. lei.

În ce investeşte banii Mugur Isărescu, guvernatorul BNR

Anul trecut, la o conferință, Mugur Isărescu a fost întrebat cum își protejează economiile de inflație. El a răspuns:

"Vreți să vă spun adevărul? Nu-mi fac nicio iluzie. N-am cum. Nu m-am dus la bursă cu toate că am un coleg care lucrează acolo, dar nu. I-am ținut, acum de la o vreme, în titluri de stat. 

Au dat o dobândă mai mare și am așteptat și ca băncile să majoreze. În plus, am făcut o investiție extraordinară, am 4 nepoți și sunt la școală, nu?", spunea, atunci, Isărescu.

×
Parteneri
Stradă surpată şi în Cluj-Napoca Traficul este restricționat
x close