Antena 3 CNN Actualitate Guvernul a adoptat hotărârea prin care 30 aprilie 2012 este declarată zi liberă în sectorul public

Guvernul a adoptat hotărârea prin care 30 aprilie 2012 este declarată zi liberă în sectorul public

Guvernul a adoptat hotărârea prin care 30 aprilie 2012 este declarată zi liberă în sectorul public
Sursa foto: Foto: Mediafax
de M.Z.    |    24 Apr 2012   •   12:27

Guvernul a adoptat, în şedinţa de marţi, hotărârea prin care ziua de luni 30 aprilie 2012 este declarată zi nelucrătoare în sectorul public, astfel încât să fie asigurate mai multe zile libere cu ocazia Sărbătorii de 1 Mai, potrivit unor surse oficial citate de Mediafax.

În urmă cu o săptămână, purtătorul de cuvânt al Ministerul Dezvoltări Regionale şi Turismului, Bogdan Oprea, declara că Guvernul a discutat posibilitatea ca bugetarii să nu lucreze pe 30 aprilie, pentru a se prelungi astfel minivacanţa de 1 Mai, o decizie urmând să fie luată în această săptămână.

Bugetarii sunt liberi marţi, 1 mai, şi dacă nu ar lucra nici luni, 30 aprilie, ar avea patru zile libere consecutive, luând în calcul şi week-endul.

Premierul Ungureanu a declarat ulterior, că ziua de luni 30 aprilie 2012 va fi declarată zi nelucrătoare în sectorul public şi urmează să fie recuperată ulterior, într-o sâmbătă din luna mai.

Potrivit estimărilor Asociaţiei Naţionale a Agenţiilor de Turism (ANAT), peste 25.000 de turişti români vor merge pe litoral în minivacanţa de 1 Mai, număr apropiat de cel înregistrat anul trecut.

Cele mai căutate staţiuni vor fi Mamaia, Eforie Nord, Neptun şi Vama Veche.

×
Subiecte în articol: guvern hotarare 1 mai mare litoral
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close