Antena 3 CNN Actualitate Guvernul a adoptat ordonanţa care stabileşte că autorităţile locale decid indexarea taxelor

Guvernul a adoptat ordonanţa care stabileşte că autorităţile locale decid indexarea taxelor

Guvernul a adoptat ordonanţa care stabileşte că autorităţile locale decid indexarea taxelor
Sursa foto: Foto: Agerpres
09 Ian 2013   •   16:36

Guvernul a adoptat ordonanţa care stabileşte că indexarea taxelor locale în 2013 este la latitudinea autorităţilor locale şi nu reprezintă o obligaţie impusă de la nivel central, în contextul în care multe administraţii au decis deja majorarea taxelor invocând tocmai decizia de anul trecut a Guvernului.
   
Ordonanţa a fost adoptată în şedinţa de miercuri a Executivului şi va fi publicată tot miercuri în Monitorul Oficial, conform declaraţiilor anterioare ale premierului Victor Ponta.
   
Ministrul Administraţiei Publice, vicepremierul Liviu Dragnea, a precizat că documentul aprobat de Guvern prevede că "pentru anul 2013" autorităţile locale pot adopta hotărâri privind reducerea nivelurilor valorilor impozabile, impozitelor, taxelor locale şi amenzilor prevăzute în hotărârea de guvern aprobată în 2012, "cel mult până la nivelurile prevăzute prin hotărârile autorităţilor administraţiei publice locale respective, adoptate de către acestea pentru anul 2012".
   
Aceste hotărâri pot fi adoptate în termen de cel mult 20 zile de la intrarea în vigoare a ordonanţei, iar sumele achitate de contribuabili peste nivelurile impozitelor şi taxelor locale aprobate prin hotărâri ale autorităţilor deliberative se compensează cu obligaţii de plată către bugetele locale, cu termene de plată viitoare sau se restituie la cerere.
   
Ordonanţa a fost aprobată astfel într-o formă modificată comparativ cu varianta avansată la sfârşitul anului trecut, prezentată public tot miercuri pe site-ul Ministerului Finanţelor.
 

×
Subiecte în articol: premierul victor ponta
Parteneri
România, de 20 de ani în NATO. Mesajul premierului Marcel Ciolacu
x close