Antena 3 Actualitate Guvernul a adoptat OUG privind măsurile fiscale. Pilonul II de pensii: Comisionul de administrare a fost redus

Guvernul a adoptat OUG privind măsurile fiscale. Pilonul II de pensii: Comisionul de administrare a fost redus

21 Dec 2018   •   22:16
Guvernul a adoptat OUG privind măsurile fiscale. Pilonul II de pensii: Comisionul de administrare a fost redus

Guvernul a adoptat, vineri, ordonanţa de urgenţă privind măsurile fiscale. Printre măsurile luate se află și reducerea comisionului de administrare cu privire la Pilonul II de penisii.

”Referitor la Pilonul II pensii vreau să spun că nu s-a redus contribuţia. A rămas la 3,75%. Contribuţia medie pe lună pe fiecare perosna a fost de 153 de lei pe 2017 şi 159 de lei pe 2018. Comisionul de adminsitrare de 2,5% a fost redus de la 2,51% fondul privat 0,5 şi casa naţională de sănătate tot 0,5%.

Citește și: Principalele măsuri cuprinse în ordonanța de urgență adoptată de Guvern în domeniul fiscal

Pentru fondurile care au randament mai mic decât inflaţia ele vor putea percepe un fond de 0,02% şi tot aşa de 0,07% dacă randamentul va fi mai mare de 4 procente decât rata inflaţiei", a afirmat Darius Vâlcov, în conferinţa de presă susţinută la finalul şedinţei de vineri a Executivului. 

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close