Antena 3 Actualitate Guvernul a adoptat OUG privind măsurile fiscale. Scăderea TVA-ului cu 1%, de la 1 ianuarie, a fost anulată

Guvernul a adoptat OUG privind măsurile fiscale. Scăderea TVA-ului cu 1%, de la 1 ianuarie, a fost anulată

21 Dec 2018   •   22:44
Guvernul a adoptat OUG privind măsurile fiscale. Scăderea TVA-ului cu 1%, de la 1 ianuarie, a fost anulată
Sursa foto: Foto: captură Facebook/ Guvernul României

Guvernul a adoptat ordonanţa de urgenţă pentru introducerea noilor taxe. Executivul nu o să mai reducă TVA de anul următor  cu un punct procentual așa cum se arăta explicit în Programul de Guvernare asumat în Parlament, de la 19%, în prezent, la 18%, la 1 ianuarie 2019, a anunțat ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici.

"S-a propus Guvernului ca TVA să nu scadă. Asta este propunerea Ministerului Finanțelor”, a anunțat ministrul în cadrul unei conferințe de presă la Palatul Victoria.

”Va fi propusă în Parlament odată cu proiectul de buget", a declarat Teodorovici. Cota de TVA ar fi trebuit, conform programului de guvernare al PSD, să scadă la 18% încă de la 1 ianuarie 2018, dar măsura a fost amânată pentru 1 iauarie 2019, în contextul presiunilor pe buget.

Amânarea din nou a reducerii cotei TVA, în ciuda angajamentelor anterioare, vine în contextul în care Guvernul are probleme în asigurarea veniturilor necesare pentru a acoperi cheltuielile angajate.”, a declarat Teodorovici.

×
Subiecte în articol: TVA masuri fiscale OUG teodorovici
Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal
Parteneri
x close