Antena 3 CNN Actualitate Guvernul a alocat 6% din PIB pentru Educaţie şi 0,8% pentru Cercetare

Guvernul a alocat 6% din PIB pentru Educaţie şi 0,8% pentru Cercetare

Guvernul a alocat 6% din PIB pentru Educaţie şi 0,8% pentru Cercetare
Sursa foto: guvern
29 Ian 2009   •   16:51

Membrii guvernului au discutat joi timp de mai bine de cinci ore pe tema proiectului de buget. Potrivit Ministrului Educaţiei, Ecaterina Andronescu, Executivul a decis ca 6% din PIB să meargă la Ministerul Educaţiei, aşa cum era stabilit în pactul pentru Educaţie. Totodată, guvernanţii ar fi decis alocarea a 20% din cheltuielile bugetare programate în acest an pentru investiţii.
"Am respectat legea. Avem un buget, împreună cu veniturile proprii, de 6% din Produsul Intern Brut." a declarat Ministrul Educaţiei. Ea a adăugat că va trebui găsită o formulă în privinţa majorărilor salariale care să fie legate de criteriile de performanţă şi de bugetul Educaţiei.
De asemenea. 0,8% din PIB va fi alocat pentru cercetare.
În aceste condiţii, liderii sindicatelor din domeniul învăţământului s-au arătat optimişti în ceea ce primeşte majorarea salariilor profesorilor cu 50% în 2009. "Suntem convinşi că vom primi majorările salariale potrivit legii, rămâne de văzut dacă eşalonat sau într-o singură etapă cum am cerut noi. Dar sigur este că un buget de şase procente alocat Educaţiei acoperă şi investiţii, şi majorări salariale", a declarat Gheorghe Isvoranu, preşedintele federaţiei Spiru Haret.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: produs intern brut
Parteneri
Furtuna Renata a adus în România ploi torenţiale
x close