Antena 3 CNN Actualitate Guvernul a aprobat ca familiile românilor decedați în Cehia să primească ajutoare în valoare de 45.000 de lei

Guvernul a aprobat ca familiile românilor decedați în Cehia să primească ajutoare în valoare de 45.000 de lei

Guvernul a aprobat ca familiile românilor decedați în Cehia să primească ajutoare în valoare de 45.000 de lei
Sursa foto: Foto: gov.ro
29 Mar 2018   •   16:37

Executivul a aprobat, joi, hotărârea privind acordarea unor ajutoare de urgenţă familiilor persoanelor decedate în explozia de la uzina chimică din Kralupy nad Vltavou, Cehia, în valoare totală de 225.000 de lei.

"Printr-o hotărâre de guvern au fost acordate ajutoare de urgenţă pentru familiile persoanelor decedate în explozia de la uzina chimică din Republica Cehă. Este vorba despre suma totală de 225.000 de lei pentru sprijinirea familiilor cetăţenilor români afectaţi de această explozie. Acordarea de ajutoare este în valoare de câte 45.000 de lei pentru fiecare familie a persoanelor decedate în explozia din 22 martie", a declarat purtătorul de cuvânt al Executivului, Nelu Barbu.

El a precizat că suma va fi acordată din bugetul alocat Ministerului Muncii. Barbu a arătat că plata se va face "unui membru al familiei cu capacitate deplină de exerciţiu a drepturilor civile - care poate fi soţia, rudă până la gradul 4, afini - prin agenţiile judeţene pentru plăţi şi inspecţie socială".

Purtătorul de cuvânt al Executivului a indicat că persoana care se va prezenta să ridice suma respectivă va trebui să facă dovada cu acte că este rudă. 

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: Guvernul Cehia ajutoare
Parteneri
ANAT propune taxe noi pentru turiști
x close