Antena 3 CNN Actualitate Guvernul a aprobat ce deja se practică: o lege a publicităţii TV mai relaxată

Guvernul a aprobat ce deja se practică: o lege a publicităţii TV mai relaxată

Guvernul a aprobat ce deja se practică: o lege a publicităţii TV mai relaxată
26 Noi 2008   •   12:22

Guvernul a adoptat marţi, printr-o Ordonanţă de Urgenţă, modificarea Legii Audiovizualului nr. 504/2002. Proiectul aprobat a fost iniţiat de Ministerul Culturii şi Cultelor după negocieri cu toţi cei implicaţi în acest domeniu. Conform guvernului, actul normativ creează cadrul general pentru introducerea serviciilor digitale de radiodifuziune şi televiziune, cea din urmă fiind deja pe piaţă.
Dar printre noile măsuri cuprinse de lege se află şi cele ce relaxează regimul publicităţii. Printre procedeele care sunt admise acum se află unele care sunt practicate de ani buni de televiziunile generaliste din România. Precum plasarea de produse, publicitatea virtuală, la care se adaugă şi publicitatea pe ecran partajat.
Aceste procedee vor oferi posturilor de televiziune surse suplimentare de venituri, cu potenţial benefic achiziţiei de programe de calitate, se arată optimist guvernul în comunicatul său.
Actul normativ mai prevede o continuitate a ofertelor către public prin asigurarea emisiei digitale pentru toţi radiodifuzorii care deţin în prezent licenţe audiovizuale analogice.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: guvernul Romaniei publicitate
Parteneri
Cătălin Cîrstoiu a anunţat că nu se retrage din cursă
x close