Antena 3 CNN Actualitate Guvernul a aprobat codul de bune practici pentru comerţul cu produse agroalimentare

Guvernul a aprobat codul de bune practici pentru comerţul cu produse agroalimentare

Guvernul a aprobat codul de bune practici pentru comerţul cu produse agroalimentare
Sursa foto: ilie sarbu
09 Apr 2009   •   07:58

Guvernul a aprobat codul de bune practici pentru comerţul cu produse agroalimentare, prin care se elimină interdicţia impusă producătorilor, de a comercializa aceleaşi produse şi în alte magazine, la un preţ mai mic decât sau egal cu cel la care produsele au fost achiziţionate de hipermarket.

Ministrul Agriculturii, Ilie Sârbu, a declarat la finalul şedinţei de miercuri a Executivului, că prin adoptarea acestui cod nu mai este permisă nici includerea în preţ a taxelor de raft. "Era vorba de vreo 13 taxe, din câte am inventariat noi", a precizat ministrul.

?Sperăm ca, după adoptarea sa de către Parlament, acest cod de bune practici să-şi producă cât mai curând efectele, în sensul ca pe rafturile hipermarketuri produsele româneşti să fie mult mai prezente?, a declarat ministrul Agriculturii. El a invocat totodată estimările specialiştilor, potrivit cărora preţurile produselor româneşti vor scădea cu 20- 30%.

Potrivit lui Sârbu, reprezentanţii hipermarketurilor şi-au retras semnătura de pe protocolul încheiat cu sindicatele şi patronatele în vederea adoptării codului.

Codul de bune practici a fost aprobat prin modificarea şi completarea Ordonanţei Guvernului 99/2000 privind comercializarea produselor şi serviciilor de piaţă. In aceste fel va fi asigurată "funcţionarea adecvată a pieţei interne" şi va fi permis "accesul real al fermierilor şi al altor furnizori de produse agroalimentare la consumatori", potrivit comunicatului remis de Executiv.

Actul normativ va fi promovat de Guvern în procedură de urgenţă în Parlament.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Ilie Sarbu ministrul Agriculturii
Parteneri
Alertă! Drone observate de la Baza Aeriana 57 Mihail Kogălniceanu
x close