Antena 3 CNN Actualitate Guvernul a aprobat prima rectificare bugetară din acest an. Cioloș: După mulți ani facem o rectificare "fără o amprentă politică"

Guvernul a aprobat prima rectificare bugetară din acest an. Cioloș: După mulți ani facem o rectificare "fără o amprentă politică"

Guvernul a aprobat prima rectificare bugetară din acest an. Cioloș: După mulți ani facem o rectificare "fără o amprentă politică"
Sursa foto: Foto: gov.ro
de M.Z.    |    10 Aug 2016   •   14:21

Guvernul a aprobat miercuri prima rectificare a bugetului de stat şi a bugetului asigurărilor sociale pe anul 2016, a anunţat premierul Dacian Cioloş

"Am aprobat prima rectificare bugetară din acest an. Încă de la începutul mandatului ne-am asumat o gestionare a bugetului care să asigure menţinerea deficitului bugetar în limitele de sub 3%. Chiar dacă par cifre tehnice, acest deficit este important pentru a menţine credibilitatea în capacitatea guvernului şi a statului de a gestiona bugetul şi în consecinţă de a asigura stabilitate în dezvoltarea economică şi în evoluţia economică a ţării (...).

Este o rectificare pozitivă, în ciuda bugetului strâns pe care l-am elaborat la sfârşitul anului trecut", a afirmat Cioloş la Palatul Victoria. 

Premierul a adăugat că veniturile bugetare "au fost până pe primul semestru mai mari decât cele prevăzute cu o sumă de peste trei miliarde de lei, care se regăseşte în plus în alocarea bugetară faţă de ceea ce a fost decis pentru 2016". 

Cioloș: E prima dată după mulţi ani când Guvernul face o rectificare bugetară "fără o amprentă politică"

Premierul Dacian Cioloş a declarat miercuri că este pentru prima dată după mulţi ani când Guvernul face o rectificare bugetară în an electoral, "fără o amprentă politică". 

"Cred că este pentru prima dată după mulţi ani de zile când facem o rectificare bugetară în an electoral, o rectificare fără o amprentă politică. Obiectivul nostru e de a finanţa politici publice anunţate, de a acoperi nevoi reale şi nu de a căuta, prin rectificarea bugetară, să câştigam voturi în detrimentul eficienţei bugetare. Am alocat resurse acolo unde era necesar pentru continuarea unor proiecte asumate în programul de guvernare, începute de diferite ministere, dar şi pentru acoperirea unor cheltuieli noi, izvorâte din priorităţi care au apărut pe parcurs în derularea mandatului, inclusiv Ordonanţa 20 cu corectarea grilelor de salarizare care se aplică de la 1 august, dar şi pentru a pune în practică unele decizii ale Parlamentului pentru plata unor beneficii sociale, fără a pune însă în pericol echilibrul macroeconomic", a afirmat Cioloş, la Palatul Victoria. 

Prim-ministrul a insistat asupra menţinerii în limitele propuse a deficitului bugetar şi a cerut evitarea unor "tentaţii" care să pună presiune asupra bugetului. 

"E important să putem menţine un echilibru al bugetului între cheltuielile pentru investiţii, cheltuielile pentru consum. Acesta e modul nostru de abordare şi sper ca acest an electoral şi lunile care vin să evite tentaţii care să pună presiuni nesustenabile asupra bugetului", a mai spus şeful Executivului. 

Sursă: Agerpres
×
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close