Antena 3 CNN Actualitate Guvernul a avizat proiectul de lege privind sistemul unitar de pensii

Guvernul a avizat proiectul de lege privind sistemul unitar de pensii

Guvernul a avizat proiectul de lege privind sistemul unitar de pensii
Sursa foto: boc
10 Feb 2010   •   12:57

Guvernul a avizat miercuri proiectul de lege care vizează sistemul unitar de pensii din România. Acesta va fi trimis Parlamentului, spre dezbatere prioritară.

?Este un angajament respectat. Această lege este necesară României şi românilor pentru ca pe termen lung să poată fi plătite pensiile. Dacă menţinem actualulş sistem va trebui să ne împrumutăm pentru ca pensiile să poată fi plătite şi nu vom avea garanţia că tinerii de azi, la vârsta pensionării vor mai primi o pensie de la stat? a spus Emil Boc.

Potrivit premierului, în 2009, bugetul de stat a împrumutat bugetul de pensii cu 1,2 miliarde de euro, iar în 2010 cu 1,7 miliarde de euro. Dacă perpetuăm acest sistem, nu vom mai avea bani la Sănătate, Educaţie etc, a spus Emil Boc.

Premierul s-a referit la recalcularea pensiilor speciale, care vizează aproximativ 15% din pensionari. ?Economiile care se fac sunt între 500 şi 800 de milioane de euro, prin recalcularea pensiilor speciale. Persoanele care au beneficiat de pensii speciale nu vor fi obligate să restituie banii, însă vor primi pensii proporţionale cu contribuţiile la bugetul de stat? a spus Boc.



Antena3.ro

×
Subiecte în articol: guvern Boc pensii Sistem
Parteneri
Sondajul de ultim moment pentru Primăria Capitalei
x close