Antena 3 CNN Actualitate Guvernul a decis acordarea de ajutoar umanitar pentru Libia şi Turcia

Guvernul a decis acordarea de ajutoar umanitar pentru Libia şi Turcia

Guvernul a decis acordarea de ajutoar umanitar pentru Libia şi Turcia
Sursa foto: Foto: INTACT Images
27 Oct 2011   •   18:16

O sută de răniţi din violenţele din Libia vor fi trataţi în spitalele din România. De asemeneam, câteva zeci de copii, traumatizaţi în urma violenţelor vor primi asistenţă în România. decizia a fost luată astăzi de Guvern, la cererea Consiliului Naţional de Tranziţie din Libia.

Mai mult decât atât, România va trimite o sută de corturi în Turcia, în zonele afectate de cutremurul de duminică.

Corturile, în valoare totală de 250.000 de lei, vor fi scoase din rezerva Autorităţii Naţionale a Rezervelor de Stat şi Probleme Speciale şi transportate prin intermediul Ministerului Apărării Naţionale.

"Reprezentanţi ai Consiliului Naţional de Tranziţie au solicitat României sprijin constând în primirea de tratament şi/sau intervenţii chirurgicale în spitale româneşti pentru aproximativ 100 de răniţi şi mutilaţi de război din Libia. Executivul a dat curs solicitării, urmând ca trierea bolnavilor care vor ajunge în România să fie făcută în Libia, de către o echipă de medici români", precizează Guvernul într-un comunicat, citat de Mediafax.

Mai mult decât atât, României i-a fost solicitat un sprijin constând în livrarea unei cantităţi de vaccinuri de producţie românească, precum şi primirea, pentru perioade de refacere de 2-3 săptămâni, a unor copii traumatizaţi de conflictul armat din Libia sau rămaşi în custodia instituţiilor publice de asistenţă.

Partea română a fost de acord să răspundă favorabil acestor solicitări.


×
Subiecte în articol: ajutor umanitar Libia turcia corturi raniti
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close