Antena 3 CNN Actualitate Guvernul, acord de principiu cu FMI şi CE. Victor Ponta: Vineri putem aproba bugetul pentru 2015

Guvernul, acord de principiu cu FMI şi CE. Victor Ponta: Vineri putem aproba bugetul pentru 2015

Guvernul, acord de principiu cu FMI şi CE. Victor Ponta: Vineri putem aproba bugetul pentru 2015
Sursa foto: Foto: Agerpres
09 Dec 2014   •   12:30

Premierul Victor Ponta a prezentat, marţi, acordul de principiu al Guvernului României cu Fondul Monetar Internaţional şi Comisia Europeană, în ceea ce priveşte bugetul pe 2015, despre care susţine că poate fi aprobat în cursul zilei de vineri.

"Este un acord de principiu pe care astăzi urmează să îl finalizăm, împreună cu partenerii noştri internaţionali. Discuţiile tehnice vor continua şi astăzi", a declarat Victor Ponta.

Ponta a anunţat, la începutul conferinţei de presă, că "nu va exista nicio taxă sau impozit suplimentar în 2015, toate măsurile deja în vigoare fiind incluse în buget".

Totodată, Ponta a anunţat că, în 2015, România va plăti şi ultimele titluri executorii pe 2016, către profesori şi alte categorii de angajaţi ai statului.

Premierul a anunţat că s-a ajuns la un acord cu FMI şi CE pentru ca deficitul bugetar pe care va fi construit proiectul de buget pe anul viitor să crească de la 1,4% la 1,83% pe cash, incluzând o alocare de 0,4% pentru cofinanţarea proiectelor UE.

"Datele principale se referă la un deficit de 1,83% din PIB. Vom avea un buget de 238 de miliarde de lei, din care 225 sunt venituri şi 13 miliarde este deficitul. Estimarea de creştere economică este de 2,5% din PIB, egală cu cea din 2014", a precizat Victor Ponta, cu privire la negocierile purtate cu FMI şi C.E.


×
Subiecte în articol: Victor Ponta
Parteneri
Craterul de pe strada din Slănic Prahova are o adâncime de 18 metri
x close