Antena 3 CNN Actualitate Guvernul acordă ajutoare pentru sinistrații din Brăila, Buzău, Călărași și Vrancea. Ce vor primi oamenii

Guvernul acordă ajutoare pentru sinistrații din Brăila, Buzău, Călărași și Vrancea. Ce vor primi oamenii

Guvernul acordă ajutoare pentru sinistrații din Brăila, Buzău, Călărași și Vrancea. Ce vor primi oamenii
Sursa foto: Foto: Mediafax
de M.Z.    |    14 Feb 2012   •   12:31

Sinistrații din județele Brăila, Buzău, Călăraşi şi Vrancea vor primi ajutoare de la stat, după ce Guvernul a adoptat, marți, o hotărâre în acest sens, a anunțat ministrul de Interne, Gabriel Berca.

Potrivit demnitarului, Guvernul a adoptat o hotărâre prin care a alocat 244.000 de lei pentru cele patru judeţe amintite, care sunt, totodată, cele mai afectate de viscolul din această perioadă.

”Propunem acordarea unui ajutor pentru judeţele Brăila - 70.000 lei, Buzău - 35.500 lei, Călăraşi - 52.000 lei şi Vrancea - 86.500 lei. Sunt judeţe afectate de căderile de zăpadă şi acest ajutor constă în motorină, pate de ficat, conserve de carne de porc şi apă minerală”, a declarat, marți, ministrul Administrației și Internelor, Gabriel Berca, după ședința de Guvern.

El a menţionat că distribuirea ajutorului umanitar cade în sarcina instituţiilor prefectului din cele patru judeţe, iar cheltuielile pentru transportul produselor se suportă de Administraţia Naţională a Rezervelor de Stat şi Probleme Speciale.

”Este un prim sprijin pe care îl acordă Guvernul României sinistraţilor, urmând ca în perioada următoare să analizăm posibilităţile financiare pentru toate localităţile care au fost afectate de viscol”, a mai spus Gabriel Berca.

 



×
Parteneri
Cătălin Cîrstoiu: Eu dorm liniştit că am ajutat pacienţii
x close