Antena 3 CNN Actualitate Guvernul acordă despăgubiri pentru fermierii afectați de caniculă. Subvenția agricolă, acordată anticipat

Guvernul acordă despăgubiri pentru fermierii afectați de caniculă. Subvenția agricolă, acordată anticipat

Coaliția de guvernare a decis să acorde despăgubiri pentru agricultorii afectați de secetă, potrivit surselor politice. De asemenea, subvenția agricolă va fi plătită anticipat pentru ca fermierii să aibă bani pentru însămânțarea culturilor de toamnă.

Guvernul acordă despăgubiri pentru fermierii afectați de caniculă. Subvenția agricolă, acordată anticipat
Sursa foto: Hepta
de Andreea Ştefan    |    20 Iul 2022   •   10:42

Discuțiile vor continua și în perioada următoare, pentru că, spun surse din coaliție, încă mai au de găsit bani atât pentru fermieri, acolo unde încă nu s-a încheiat procesul agricol.

Guvernanții mai au de evaluat terenuri, asta pe partea de despăgubiri pe care le vor primi agricultorii, pentru că s-a discutat în special despre aceste despăgubiri.

Au decis că vor fi acordate despăgubiri tuturor celor afectați de secetă, însă nu în momentul acesta, ci în momentul în care se termină de inventariat suprafețele afectate din toată țara.

Așadar, aceste despăgubiri vor veni ceva mai târziu. Însă ce pot fi acordate acum sunt acele subvenții de la Uniunea Europeană care vor fi acordate anticipat, ca o gură de oxigen pentru tocmai pentru agricultori afectați, să aibă finanțare în perioada următoare pentru a face însămânțările de toamnă. 

În plus, mai vin și acele credite pe care le pot lua agricultorii, anunțate deja de ministrul Petre Daea.

Pe lângă asta au mai discutat în coaliție și despre rectificarea bugetară, părțile tehnice ale ei.

Un lucru este cert, rectificarea bugetară va fi în minus cu 10% pentru toate ministerele, pentru că așa au decis să reducă cheltuielile.

În afară de cei 10%, încă mai au loc discuții cu fiecare minister în parte pentru a vedea ce sume mai pot fi tăiate de la un minister și duse la alt minister.

×
Subiecte în articol: fermieri
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close