Antena 3 CNN Actualitate Guvernul acordă plăţi electorale la final de mandat: Subvenţii în agricultură şi pentru încălzire (VIDEO)

Guvernul acordă plăţi electorale la final de mandat: Subvenţii în agricultură şi pentru încălzire (VIDEO)

Guvernul acordă plăţi electorale la final de mandat: Subvenţii în agricultură şi pentru încălzire (VIDEO)
07 Oct 2009   •   18:05

Primul ministru Emil Boc a anunţat, miercuri, la finalul şedinţei de Guvern, câteva dintre măsurile pe care Executivul a decis să le pună în aplicare în următoarea perioadă. Potrivit acestuia, se vor acorda 424 milioane euro pentru plata subvenţiilor în agricultură şi 173 milioane euro pentru ajutoarele de încălzire a locuinţelor.

În cazul subvenţiilor din agricultură, primul ministru susţine că suma va fi împrumutată din trezorerie. Banii vor fi returnaţi după ce vor fi acordate fondurile de la Uniunea Europeană, mai susţine acesta.

Suma va deveni operaţională după publicarea deciziei în Monitorul Oficial.

Totodată, premierul a anunţat că vor fi alocate 42 milioane de euro ca subvenţie pentru motorină, sumă ce va acoperi 3.100.000 hectare de teren.

O altă decizie luată în şedinţa de Guvern a fost alocarea fondurilor destinate ajutoarelor pentru încălzirea locuinţei. Emil Boc a anunţat că vor fi folosite 173 milioane euro pentru această măsură, în perioada 1 noiembrie 2009 - 31 martie 2010.

Primul ministru a precizat că, dacă o familie are un venit de sub 155 de lei pe membru, 90% din valoarea facturii la încălzire va fi compensată sau plătită de stat. În cazul veniturilor cuprinse între 355 şi 425 de lei, sprijinul va ajunge undeva la 40%.

Deciziile de miercuri vin cu o săptămână înainte ca parlamentarii sa supună la vot moţiunea de cenzură depusă la adresa Guvernului, măsură ce ar putea duce la căderea actualului Executiv.




Antena3.ro


×
Subiecte în articol: Emil Boc decizii sedinta guvern subventii
Parteneri
Procesul lui Vlad Pascu a fost amânat. Ar putea fi reluat de la zero
x close