Antena 3 CNN Actualitate Guvernul amână până în 2014 plata salariilor restante câştigate de bugetari în instanţă

Guvernul amână până în 2014 plata salariilor restante câştigate de bugetari în instanţă

Guvernul amână până în 2014 plata salariilor restante câştigate de bugetari în instanţă
19 Mai 2010   •   23:43

Bugetarii care au câştigat în instanţă plata unor drepturi salariale îşi vor primi toţi banii abia în 2014.

Guvernul a adoptat, miercuri, o Ordonanţă de Urgenţă prin care amână plata drepturilor cu titlu executoriu, care ar fi trebuit achitate începând de anul viitor.

"Actul normativ stabileşte că plata sumelor stabilite prin hotărâri judecătoreşti având ca obiect acordarea unor drepturi de natură salarială stabilite în favoarea personalului din sectorul bugetar devenite executorii până la data intrării în vigoare a prezentei ordonanţe de urgenţă se realizează astfel: în anul 2012 se plăteşte 34% din valoarea titlurilor executorii, în anul 2013 se plăteşte 33% din valoarea titlului executoriu, iar în 2014 se plăteşte iarăşi 33% din valoarea titlului executoriu. Prin această decizie, Guvernul a amânat practic plata sumelor prevăzute prin hotărâri judecătoreşti având ca obiect acordarea unor drepturi salariale stabilite în favoarea personalului din sectorul bugetar", a declarat purtătorul de cuvânt al Executivului, Ioana Muntean.

Noul act normativ îi va afecta pe angajaţii din autorităţile şi instituţiile publice finanţate integral din bugetul de stat sau din bugetele locale.




Antena 3

×
Subiecte în articol: salarii platã instanta bugetari amanare guvern
Parteneri
Mesaj RO-Alert în Slănic Prahova: ”Părăsiți zona!”
x close