Antena 3 CNN Actualitate Guvernul aprobă oficial angajarea răspunderii pe măsurile de austeritate

Guvernul aprobă oficial angajarea răspunderii pe măsurile de austeritate

Guvernul aprobă oficial angajarea răspunderii pe măsurile de austeritate
Sursa foto: guvern
30 Mai 2010   •   11:16

Guvernul se va reuni duminică seară, în şedinţă extraordinară, la ora 19, potrivit Mediafax. Guvernul urmează să aprobe, oficial, angajarea răspunderii pe măsurile de austeritate, privind reducerea cheltuielilor bugetare şi reglementarea recalculării pensiilor.
Primul pas pe care îl va face premierul Emil Boc după asumare este prezentarea legilor în Parlament după care Opoziţia va avea la dispoziţie trei zile petru a depune o moţiune de cenzură.

Până la şedinţa de guvern de la ora 19, însă, premierul Emil Boc a convocat la ora 14:00 o videoconferinţă cu toţi prefecţii din ţară în cadrul căreia le va prezenta în amănunt legile şi măsurile de austeritate şi strategia de implementare. În plus, la ora 15, a început o şedinţă a PDL în urma căreia premierul Emil Boc aşteaptă că va primi susţinerea oficială din partea partidului în asumarea răspunderii pe măsurile de austeritate.

Adoptarea proiectelor de lege este într-o cursă contra cronometru pentru că la sfârşitul lunii iunie întrunirea board-ului FMI în care se va discuta dacă României îi va fi acordată sau nu cea de-a cincea tranşă a împrumutului.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: guvern sedinta masuri austeritate FMI Emil Boc
Parteneri
Șeful Serviciului Secret din România, întâlnire de taină la Damasc
x close