Antena 3 CNN Actualitate Guvernul ar putea reduce CAS de la 44% la 41%

Guvernul ar putea reduce CAS de la 44% la 41%

Guvernul ar putea reduce CAS de la 44% la 41%
Sursa foto: Foto: Mediafax
04 Apr 2011   •   15:11

Executivul ar putea reduce, în al doilea semestru, contribuţiile totale de asigurări sociale de la 44% la 41% prin scăderea cu trei puncte a cotelor plătite de angajator. În perioada următoare, va fi stabilită exact şi data de la care va fi operată relaxarea fiscală.

"Membrii Coaliţiei au discutat, în şedinţa de luni, despre diminuarea CAS la angajatori şi au convenit să fie efectuată o reducere de până la trei puncte procentuale contribuţiilor totale, de la 44% la 41%, în semestrul II al acestui an. Discuţia va fi reluată într-o şedinţă viitoare a Coaliţiei, când urmează să fie stabilită exact data de la care va fi efectuată reducerea", au declarat surse oficiale pentru Mediafax.

Reducerea CAS este inclusă într-un pachet mai larg de măsuri de stimulare economică, în care sunt prevăzute reducerea cotei unice de impozitare, începând cu anul viitor, şi introducerea cardului de creditare destinat întreprinderilor mici şi mijlocii. Variantele discutate pentru cota unică de impozitare sunt reducerea de la 16% la 14% sau la 12%.

Potrivit unor surse din Ministerul Finanţelor, Guvernul efectuează simulări de diminuare a cotelor de contribuţii de asigurări sociale (CAS) cu 1-3 puncte procentuale pentru angajatori, reducere care să fie aplicată începând cu semestrul al doilea al acestui an.

În prezent, angajatorii plătesc contribuţii de asigurări sociale de 20,8% pentru condiţii normale de muncă, de 25,8% pentru condiţii deosebite de muncă şi de 30,8% pentru condiţii speciale de muncă.

La acestea se adaugă contribuţia de 5,2% pentru asigurările de sănătate, de 0,5% la bugetul asigurărilor pentru şomaj şi de 0,25% la Fondul de garantare pentru plata creanţelor salariale.

×
Subiecte în articol: guvern CAS reducere taxe
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close