Antena 3 CNN Actualitate Guvernul Boc va cheltui 36 de milioane de euro pe noul sediu SPP

Guvernul Boc va cheltui 36 de milioane de euro pe noul sediu SPP

Guvernul Boc va cheltui 36 de milioane de euro pe noul sediu SPP
Sursa foto: spp
20 Mar 2010   •   10:15

Guvernul Boc construieşte un nou sediu pentru SPP, deşi nu are bani să dea salariile întregi profesorilor. Contractul de 36 de milioane de euro din bani publici a fost câştigat de firma deţinută de un apropiat al ministrului Economiei, Adriean Videanu, potrivit Financiarul.

În anul în care românii sunt apăsaţi cel mai mult de efectele crizei financiare, iar Guvernul nu are bani de pensii şi salarii, guvernanţii au găsit de milioane de lei, adică 36 de milioane de euro, pentru construirea unui nou sediu al Serviciului de Protectie si Paza.

Ridicarea noului sediu pare să fie o afacere de familie a PD-L, potrivit sursei citate.

Licitaţia a fost câştigată chiar de firma controlată de Raul Doi­cescu, un amic al minis­tru­lui Adriean Videanu, care se îngrijeşte de economie, comerţ şi mediului de afaceri. Videanu şi Doi­cescu au un trecut comun în privinţa afacerilor. Cei doi au fost asociaţi la o firmă, la care deţin participaţii.

Suma de 36 de milioane de euro este considerată foarte generoasă, de către oamenii de afaceri din construcţii. Cu aceşti bani se pot construi, 64.000 de metri pătraţi de birouri, 85.000 de metri pă­traţi de locuinţe şi un mall cu o supra­faţă de 30.000 metri pătraţi, potrivit lui Liviu Ureche, vicepreşedinte al Asocia­ţiei Profesionale a Agenţilor Imobiliari din România.

Antena 3


×
Subiecte în articol: Boc guvern salarii SPP Adriean Videanu
Parteneri
Horia Constantinescu a demisionat de la șefia ANPC
x close