Antena 3 CNN Actualitate Guvernul Cioloș anunță măsuri drastice în scandalul dezinfectanților diluați: ”Aceasta va fi prioritatea numărul unu!”

Guvernul Cioloș anunță măsuri drastice în scandalul dezinfectanților diluați: ”Aceasta va fi prioritatea numărul unu!”

Guvernul Cioloș anunță măsuri drastice în scandalul dezinfectanților diluați: ”Aceasta va fi prioritatea numărul unu!”
Sursa foto: Foto: Guvernul României/Facebook
05 Mai 2016   •   19:11

Premierul Dacian Cioloş va considera, din acest moment, sectorul sanitar drept prioritatea numărul unu a guvernării, urmând ca Executivul să dispună măsuri pe termen scurt şi mediu pentru menţinerea şi recâştigarea încrederii în sistemul de sănătate.

"Au părut în spaţiul public o serie de informaţii şi suspiciuni legate de sectorul de sănătate, suspiciuni legate de stadiul infecţiilor nosocomiale, de utilizarea inadecvată a secţiilor de sănătate din spitale sau de eficienţa utilizării dezinfectanţilor intraspitaliceşti. Pentru a clarifica, menţine şi a recâştiga încrederea în sistemul sanitar, premierul Dacian Cioloş va considera, din acest moment, sectorul de sănătate prioritatea numărul unu pentru următoarele luni a actului de guvernare. În consecinţă, Guvernul îşi asumă o serie de măsuri, unele urgente, pe termen scurt, pentru detensionarea situaţiei, şi altele structurale, pentru perioada imediat următoare", a declarat joi purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Suciu, într-o declaraţie de presă susţinută la Palatul Victoria, scrie Agerpres.

În privinţa măsurilor pe termen scurt, Suciu a precizat că premierul a trimis Corpul de control pentru a începe o anchetă la nivelul Comisiei pentru produse biocide de pe lângă Ministerul Sănătăţii, comisie care stabileşte caietele de sarcini şi criteriile de utilizare a dezinfectanţilor intraspitaliceşti.

Totodată, Suciu a anunţat că premierul Cioloş va solicita măsuri administrative care se impun dacă aceste rezultate nu sunt cele conforme.

Potrivit purtătorului de cuvânt, Guvernul pregăteşte pentru următoarea şedinţă o hotărâre prin care se vor aloca fonduri pentru acreditarea laboratorului ICECHIM în procedură de urgenţă.

"E inacceptabil să nu existe un laborator acreditat din 2007 şi să nu putem avea o rigoare certificată în ceea ce priveşte analizele spitaliceşti. Vom continua să utilizăm expertiza acestui laborator şi trimitem pentru analize eşantioane de teste şi pentru concentraţia produselor de dezinfecţie. Primul-ministru i-a cerut ministrului Sănătăţii să implementeze accelerat programul de măsuri împotriva infecţiilor nosocomiale, anunţat săptămâna trecută", a arătat Suciu.

×
Subiecte în articol: Dan Suciu
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close