Antena 3 CNN Actualitate Guvernul Cioloș decide transmiterea Hotelului Triumf în administrarea MAE

Guvernul Cioloș decide transmiterea Hotelului Triumf în administrarea MAE

Guvernul Cioloș decide transmiterea Hotelului Triumf în administrarea MAE
Sursa foto: Foto: Facebook/Agerpres
29 Dec 2016   •   15:28

Guvernul a adoptat joi o hotărâre prin care a decis transmiterea Hotelului Triumf în administrarea Ministerului Afacerilor Externe, a anunţat purtătorul de cuvânt al Executivului, Liviu Iolu.

"A fost o hotărâre pentru transmiterea Hotelului Triumf (...), aflat în domeniul public al statului, din administrarea Regiei Autonome 'Administraţia Protocolului de Stat' în administrarea Ministerului Afacerilor Externe", a precizat Iolu, citat de Agerpres.

Întrebat dacă Direcţia Naţională Anticorupţie, despre care s-a spus că urma să primească Hotelul Triumf, va primi un alt sediu, Liviu Iolu a răspuns: "Sunt mai multe cereri, de la mai multe instituţii, pentru Hotelul Triumf. Hotărârea de azi (...) a fost ca Hotelul Triumf să meargă către MAE (...), una dintre instituţiile care şi-au dorit această clădire".

Liviu Iolu a precizat că Ministerul Justiţiei "şi-a dat avizul" pe această hotărâre.

"Au fost nişte (...) clarificări până la urmă, pe care le-au făcut şi cei de la Ministerul Justiţiei. Înţeleg că nu s-a mai dorit acest sediu", a spus Iolu, confirmând că şi DNA s-a numărat printre instituţiile care au dorit Hotelul Triumf.

Hotelul Triumf, cadou de la Cioloş pentru Kovesi: 23,5 milioane de euro

Impunătoarea clădire, cu o suprafaţă de 6.000 de metri pătraţi, ar fi trebuit să ajungă sediul DNA, potrivit informațiilor apărute în presă în luna iulie a acestui an.

Hotelul dispune de 98 de camere şi apartamente, are patru etaje, un restaurant şi o gradină de vară.

×
Parteneri
Sancţiuni pentru medicii care duc pacienţii de la stat la privat
x close