Antena 3 CNN Actualitate Guvernul Cioloş nu depune dosarul Roșia Montană la UNESCO. Alex Găvan: ”Dacian Cioloș să nu trădeze încrederea cu care a fost învestit!”

Guvernul Cioloş nu depune dosarul Roșia Montană la UNESCO. Alex Găvan: ”Dacian Cioloș să nu trădeze încrederea cu care a fost învestit!”

Guvernul Cioloş nu depune dosarul Roșia Montană la UNESCO. Alex Găvan: ”Dacian Cioloș să nu trădeze încrederea cu care a fost învestit!”
Sursa foto: Foto: Alex Găvan/Facebook
30 Dec 2016   •   11:39

Guvernul Dacian Cioloş nu va mai depune dosarul Rosia Montana la UNESCO. Executivul se scuză şi spune că atibuţiile actualului cabinet sunt limitate după alegerile parlamentare.

Dosarul de patrimoniu a fost definitivat pe 9 decembrie, dar o asumare în Guvern printr-o decizie comună se poate face doar printr-un memorandum care nu mai poate fi adoptat pentru ca puterile acestui Cabinet au fost limitate dupa alegeri.

Alpinistul Alex Gavan a comentat decizia, într-o intervenție telefonică la Antena 3, arătând că Guvernul României are autoritatea să depună acest dosar pentru că, doar așa se poate finaliza un demers care a debutat în 2011. ”În plus, Ministerul Culturii are ca atribuție depunerea dosarului, fiind delegația României la UNESCO. Nu e nevoie de memorandum”, a spus Alex Găvan, la Antena 3.

Corina Şuteu, actualul ministru al Culturii, a declarat anterior că şansele ca documentul să ajungă la UNESCO scad considerabil dacă actualul executiv nu își asumă acest lucru. Ministerul Culturii a mai arătat că asumarea dosarului de către Dacian Cioloș este ultimul pas de care mai depinde înscrierea sa oficială pe agenda UNESCO și recunoasterea internationala a Roșiei Montane ca sit unic în lume.

Situl a intrat pe lista de propuneri a Romaniei adresata UNESCO în luna februarie, la șase ani de la solicitarea oficiala înaintată de reprezentanții societatii civile și după serii intregi de actiuni și proteste în favoarea conservarii sitului și interzicerii exploatarii miniere în zonă.

 

 

×
Subiecte în articol: Alex Gavan Guvernul Dacian Cioloș
Parteneri
Surpriza la spitalul Pantelimon: O asistentă ar fi modificat dozele
x close