Antena 3 CNN Actualitate Guvernul Cioloş stă prost la numărat: Un elev va mânca doar jumătate de măr pe zi. Purtătorul de cuvânt al Guvernului: Respectăm o hotărâre din 2010

Guvernul Cioloş stă prost la numărat: Un elev va mânca doar jumătate de măr pe zi. Purtătorul de cuvânt al Guvernului: Respectăm o hotărâre din 2010

ciolos gov.ro.jpg
Foto: gov.ro
03 Aug 2016   •   18:17

Guvernul Cioloş stă prost şi la numărat, de data aceasta în detrimentul elevilor. Astfel, în anul şcolar 2016-2017, vor fi acordate gratuit mere pentru o perioadă de maximum 88 de zile de şcolarizare, deşi programa şcolară este de 170 de zile.

Asta înseamnă că fiecare elev ar mânca un măr la două zile sau o jumătate de măr în fiecare zi.

„Programul va fi implementat de Ministerul Agriculturii, prin APIA, alături de consiliile judeţene. Astfel, în anul şcolar 2016-2017 vor fi acordate gratuit mere pentru o perioadă de 88 de zile de şcolarizare. Conform datelor comunicate de Ministerul Educaţiei beneficiază de această facilitate 1.760.000 de elevi din clasele pregătitoare şi I-VIII din învăţământul public şi privat autorizat şi acreditat”, a declarat, miercuri, purtătorul de cuvânt al Guvernului, Liviu Iolu.

Întrebat cum se va face împărţirea, Liviu Iolu a dat asigurări că situaţia se va rezolva, punând eroarea pe faptul că numărul de elevi a crescut.

Liviu Iolu, purtătorul de cuvânt al guvernului, în direct la Antena 3, La Ordinea Zilei: „Este incorect ce titraţi pentru că această hotărâre a guvernului este dată pentru respectarea unei ordonanţe de urgenţă din 2010. Guvernul respectă ordonanţa dată în 2010, care este făcută pentru respectarea unui regulament european. În 2014-2015 au fost 86 de zile. Acum sunt 88. Nu facem decât să respectăm o ordonanţă de urgenţă”.

×
Subiecte în articol: guvernul Cioloș La Ordinea Zilei
Citește mai multe din Actualitate
» Vezi toate știrile din Actualitate
Cele mai noi știri
Parteneri
x close