Antena 3 CNN Actualitate Guvernul dă liber la disponibilizări în toate întreprinderile de stat

Guvernul dă liber la disponibilizări în toate întreprinderile de stat

Guvernul dă liber la disponibilizări în toate întreprinderile de stat
Sursa foto: Foto: Agerpres
17 Aug 2016   •   08:37

Guvernul dă liber la disponibilizări în toate întreprinderile de stat. Prezent la Târgu Jiu, pentru discuţii cu sindicaliştii de la Complexul Energeric Oltenia, vicepremierul Costin Borc a anunţat că managerii pot face concedieri în toate companiile unde acționar majoritar este statul.

Conducerea fiecărei companii va decide câţi oameni trebuie să plece acasă şi ce alte costuri mai trebuie tăiate pentru eficientizarea activităţii.

Vicepremierul Borc a mai declarat că politicienii trebuie să lase companiile să funcţioneze fără să intervină în vreun fel.

”Cred că este nevoie de procese de restructurare în toate întreprinderile de stat, în general. Nu mă refer la disponibilizări de personal, ci la a face ca aceste întreprinderi să funcționeze ca niște mașini performante și asta însemană cu costuri reduse, oameni profesioniști… cu pregătire profesională, cu asigurarea competențelor de care e nevoie.  (...) Trebuie să treminăm cu influențele politicianiste, cu influențele electorale, să facem aceste întreprinderi să funcționeze performant. În cazul disponibilizărilor trebuie, să se ia decizii în consiliul director. Trebuie făcute analize: de câţi oameni ai nevoie, cât sunt costurile, cât costă aceşti oameni, ce competențe ai nevoie. Disponibilizările nu se fac doar pe cifre”, este de părere oficialul de la Bucureşti”, a spus Costin Borc.


 

×
Subiecte în articol: Costin Borc
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close