Antena 3 CNN Actualitate Guvernul doreşte să blocheze până anul viitor încadrarea absolvenţilor în MAI

Guvernul doreşte să blocheze până anul viitor încadrarea absolvenţilor în MAI

Guvernul doreşte să blocheze până anul viitor încadrarea absolvenţilor în MAI
Sursa foto: Foto: Intact Images
09 Iun 2011   •   15:11

Guvernul vrea să blocheze până în 2012 procedurile de încadrare în unităţile Ministerului Administraţiei şi Internelor a absolvenţilor şcolilor de poliţie. Măsura este luată în contextul reducerii numărului de posturi din structurile MAI.

Absolvenţii ar urma să fie repartizaţi la unităţile din structura MAI în perioada 28-30 decembrie 2011 şi numiţi în funcţie abia începând cu data de 1 ianuarie 2012. Astfel, absolvenţii se vor prezenta la noile posturi din 3 ianuarie 2012, arată un proiect de ordonanţă de urgenţă obţinut de Mediafax.

"Numirea în funcţie a absolvenţilor repartizaţi la unităţile din structura Ministerului Administraţiei şi Internelor se realizează cu data de 1 ianuarie 2012, iar prezentarea acestora la respectivele unităţi se face în data de 3 ianuarie 2012", potrivit proiectului de ordonanţă.

Actul normativ permite începerea procedurile de disponibilizare a angajaţilor MAI, inclusiv a funcţionarilor publici, preoţilor militari, soldaţilor şi gradaţilor voluntari, pe baza cadrului legal deja în vigoare şi care îi conferă ministrului dreptul de a desfiinţa şi disloca unităţi în limita posturilor aprobate şi a bugetului alocat.

Toate aceste măsuri sunt justificate prin "adâncirea" efectelor crizei economice asupra sistemului bugetar şi diminuarea posibilităţii de asigurare financiară a cheltuielilor cu drepturile salariale.

Amânarea încadrării absolvenţilor nu este prima măsură de acest fel luată de MAI. Cu doi ani în urmă, angajarea absolvenţilor şcolilor de poliţie a fost amânată din iulie până în decembrie, fiind invocată lipsa fondurilor.

Ministrul Traian Igaş a declarat, miercuri, că 10.000 de angajaţi din MAI vor fi disponibilizaţi în următoarele două luni.

 


×
Subiecte în articol: guvern absolventi MAI
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close