Antena 3 Actualitate Guvernul doreşte să blocheze până anul viitor încadrarea absolvenţilor în MAI

Guvernul doreşte să blocheze până anul viitor încadrarea absolvenţilor în MAI

de Antena3.ro    |    09 Iun 2011   •   15:11
Guvernul doreşte să blocheze până anul viitor încadrarea absolvenţilor în MAI
Sursa foto: Foto: Intact Images

Guvernul vrea să blocheze până în 2012 procedurile de încadrare în unităţile Ministerului Administraţiei şi Internelor a absolvenţilor şcolilor de poliţie. Măsura este luată în contextul reducerii numărului de posturi din structurile MAI.

Absolvenţii ar urma să fie repartizaţi la unităţile din structura MAI în perioada 28-30 decembrie 2011 şi numiţi în funcţie abia începând cu data de 1 ianuarie 2012. Astfel, absolvenţii se vor prezenta la noile posturi din 3 ianuarie 2012, arată un proiect de ordonanţă de urgenţă obţinut de Mediafax.

"Numirea în funcţie a absolvenţilor repartizaţi la unităţile din structura Ministerului Administraţiei şi Internelor se realizează cu data de 1 ianuarie 2012, iar prezentarea acestora la respectivele unităţi se face în data de 3 ianuarie 2012", potrivit proiectului de ordonanţă.

Actul normativ permite începerea procedurile de disponibilizare a angajaţilor MAI, inclusiv a funcţionarilor publici, preoţilor militari, soldaţilor şi gradaţilor voluntari, pe baza cadrului legal deja în vigoare şi care îi conferă ministrului dreptul de a desfiinţa şi disloca unităţi în limita posturilor aprobate şi a bugetului alocat.

Toate aceste măsuri sunt justificate prin "adâncirea" efectelor crizei economice asupra sistemului bugetar şi diminuarea posibilităţii de asigurare financiară a cheltuielilor cu drepturile salariale.

Amânarea încadrării absolvenţilor nu este prima măsură de acest fel luată de MAI. Cu doi ani în urmă, angajarea absolvenţilor şcolilor de poliţie a fost amânată din iulie până în decembrie, fiind invocată lipsa fondurilor.

Ministrul Traian Igaş a declarat, miercuri, că 10.000 de angajaţi din MAI vor fi disponibilizaţi în următoarele două luni.

 


×
Subiecte în articol: guvern absolventi MAI
Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal
Parteneri
x close