Antena 3 CNN Actualitate Guvernul dublează premiile pentru olimpicii români. Cum explică Ponta

Guvernul dublează premiile pentru olimpicii români. Cum explică Ponta

Guvernul dublează premiile pentru olimpicii români. Cum explică Ponta
Sursa foto: Foto: Mediafax
de M.Z.    |    14 Aug 2012   •   12:36

Cuantumul premiilor acordate pentru medaliile câştigate la ultima ediţie a Jocurilor Olimpice va fi dublat de Guvern, medaliile obţinute reuşind să acopere calomniile şi înjurăturile din ţară, a declarat, marţi, premierul Victor Ponta.

"Medaliile pe care ei le obţin întotodeauna reuşesc să acopere calomniile şi înjurăturile din ţară, cum reuşim noi să ne facem de râs în exterior. Noroc că există sportivi şi oameni de ştiinţă care ne îndreaptă acest mod masochist de a ne prezenta în exterior", a spus Ponta, potrivit Mediafax.

Premierul a precizat că premiul pentru medalia de aur se va ridica la 70.000 euro, cel pentru medalia de argint va fi de 56.000 euro, iar cel pentru medalia de bronz va reprezenta 42.000 euro.

Luni seara, premierul a anunţat că Guvernul va acorda premii totale în valoare de 5.000.000 de euro în urma rezultatelor înregistrate de delegaţia României la JO.

Potrivit legislaţiei în vigoare, un titlu olimpic este răsplătit cu 35.000 de euro, medalia de argint cu 28.000 de euro, iar cea de bronz cu 21.000 de euro. Tot în lege se menţionează că aceste sume pot fi dublate, la propunerea preşedintelui Comitetului Olimpic şi Sportiv Român, lucru care s-a întâmplat de fiecare dată.

Pe lângă medaliaţi, legea prevede să fie premiaţi şi ocupanţii locurilor 4-6, după cum urmează: locul 4 - 14.000 euro, locul 5 - 10.500 euro, locul 6 - 7.000 euro. După JO de la Beijing, Guvernul a dublat şi premiile pentru locurile 4-6.×
Subiecte în articol: guvern Victor Ponta premii

ȘTIRI

Proiect: Închisoare pentru şoferii băuţi, drogaţi sau care nu deţin permis

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close