Antena 3 CNN Actualitate Guvernul îşi asumă răspunderea pe legile educaţiei, salarizării şi agenţiilor guvernamentale. Boc nu este dispus să demisioneze

Guvernul îşi asumă răspunderea pe legile educaţiei, salarizării şi agenţiilor guvernamentale. Boc nu este dispus să demisioneze

Guvernul îşi asumă răspunderea pe legile educaţiei, salarizării şi agenţiilor guvernamentale. Boc nu este dispus să demisioneze
Sursa foto: boc
31 Aug 2009   •   21:24

Guvernul va merge până la capăt şi îşi va asuma răspunderea peste două zile, pe trei legi importante. Este vorba despre legea de restrucurare a agenţiilor guvernamentale, legea educaţiei şi cea a salarizării unice. Deşi liderii PSD susţineau că Boc ar fi acceptat să-şi asume răspunderea pe legea educaţiei propusă de ministrul Andronescu, premierul îi contrazice. Şeful guvernului a anunţat că dacă actualul ministru nu-şi va modifica proiectul, până când documentul va corespunde pactului pentru educaţie şi programului de guvernare, o va face el.

Premierul Emil Boc a anunţat că este hotărât ca Executivul să-şi asume răspundererea pe 2 septembrie pentru trei legi care au provocat multe dispute între politicieni. Legea educaţiei a fost de departe, cea mai disputată de liderii PSD şi cei de la PD-L. Emil Boc a anunţat că nu intenţionează să-şi asume răspunderea pe Codul Andronescu în forma sa actuală, deşi chiar vicepremierul Dan Nica anunţa acest lucru.

?Uitaţi că sunt prim-ministru şi am ultimul cuvânt. Acel proiect va fi pus în acord. Îl voi modifica până când va fi în acord nu cu doamna ministru, ci cu ceea ce ne-am angajat în faţa Parlamentului?.

Cu numai câteva ore înainte de declaraţiile dure ale premierului, liderii de la vârful PSD, susţineau că legile educaţiei vor mai fi dezbătute în Parlament, în etape, până în octombrie.

Premierul afirmă că mai aşteaptă totuşi ca ministrul Andronescu să aducă modificări proiectului, până la asumare. Un lucru este clar: nu va accepta nicio amânare din parte PSD.

?Eu nu mai stau în acestă funcţie pentru a face figuraţie şi pentru a susţine amânările şi întârzierile. Am avut răbdare cu toată lumea, toată disponibilitatea posibilă, dar consider că trebuie să ajungem la decizii? a spus Boc.

Emil Boc a precizat că îşi va asuma răspunderea pe cele trei legi, dar nu este dispus să demisioneze dacă demersul său va eşua.



Antena 3

×
Subiecte în articol: Emil Boc premier
Parteneri
Ministrul Muncii anunță calendarul livrării pensiilor înainte de Paște
x close