Antena 3 Actualitate Guvernul îşi asumă răspunderea, sindicaliştii protestează: Peste 6.000 de oameni, aşteptaţi la Parlament

Guvernul îşi asumă răspunderea, sindicaliştii protestează: Peste 6.000 de oameni, aşteptaţi la Parlament

15 Sep 2009   •   09:53
Guvernul îşi asumă răspunderea, sindicaliştii protestează: Peste 6.000 de oameni, aşteptaţi la Parlament

În Parlament, Executivul îşi asumă răspunderea pe cele trei legi, afară sindicaliştii protestează. Peste 6.000 de oameni sunt aşteptaţi în faţa Palatului Parlamentului să protesteze faţă de asumarea răspunderii pe legea unitară a salarizării. Participă profesori, funcţionari publici şi cadre medicale.

Pe data de 5 octombrie, coaliţia sindicatelor va intra în grevă generală pentru o zi.

Prevederile din legea salarizării, perspectiva disponibilizărilor şi concediul forţat sunt tot atâtea motive care i-au determinat pe bugetari să îşi menţină decizia de a picheta sediul Palatului Parlamentului.

La pichet sunt aşteptaţi peste 6.000 de oameni, de patru ori mai mulţi decât s-a anunţat iniţial.

Protestele au început încă de luni, în prima zi de şcoală. Câteva sute de profesori din mai multe oraşe au pichetat sediile prefecturilor.

Proteste au fost şi la Călăraşi. 4.000 de dascăli au purtat banderole albe pe braţ.

Şi profesorii arădeni veniseră pregătiţi să protesteze. Autorităţile locale nu le-au autorizat însă la timp pichetul, aşa că dascălii au plecat acasă.

Acţiuni de protest au mai avut loc în Timişoara, Iaşi, Cluj Napoca, Bacău şi Ploieşti.

Antena 3


Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close