Antena 3 CNN Actualitate Guvernul îşi va angaja răspunderea pe comasarea alegerilor. Scrutinul va avea loc la finalul lui 2012

Guvernul îşi va angaja răspunderea pe comasarea alegerilor. Scrutinul va avea loc la finalul lui 2012

Guvernul îşi va angaja răspunderea pe comasarea alegerilor. Scrutinul va avea loc la finalul lui 2012
Sursa foto: Foto: Agerpres
05 Dec 2011   •   10:40

Guvernul îşi va angaja răspunderea, până la Crăciun, pe proiectul privind comasarea alegerilor. Decizia a fost luată în şedinţa de astăzi a Coaliţiei.

"Guvernul îşi va angaja răspunderea atât pentru proiectul legii de comasare a alegerilor, cât şi pentru legea privind promovarea judecătorilor la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, în baza unei decizii politice luate în şedinţa de luni a coaliţiei", au declarat surse participante la şedinţa de luni a coaliţiei, citate de Mediafax.

"Intenţia este ca angajarea răspunderii să aibă loc până la Crăciun, iar data alegerilor comasate să fie decisă ulterior, prin hotărâre de guvern", au mai spus sursele citate.

Potrivit p
rim-vicepresşedintelui PDL, Gheorghe Flutur, prin comasarea alegerilor locale cu cele parlamentare s-ar scurta perioada campaniei electorale şi s-ar face o economie de 23 de milioane de euro.



"Europa trece prin clipe grele, nesigure din punct de vedere economic. Noi dorim stabilitate economica, ca anul viitor sa scurtam perioada campaniei electorale si dorim reducerea cheltuielilor pentru alegeri", a declarat Gheorghe Flutur.

Flutur a precizat că data alegerilor ar urma să fie stabilită prin hotărâre de Guvern la sfârşitul anului 2012.

Ministerul Aministraţiei şi Internelor a propus vineri ca alegerile locale şi cele parlamentare să se desfăşoare simultan. Data va fi stabilită prin hotărâre de Guvern.

Potrivit MAI, organizarea simultană ar reduce cheltuielile la jumătate, respectiv de la 43 de milioane de euro la aproximativ 22 milioane de euro.

×
Parteneri
România, de 20 de ani în NATO. Mesajul premierului Marcel Ciolacu
x close