Antena 3 CNN Actualitate Guvernul Olandei răspunde în premieră în cazul pedofilului ucigaş în România

Guvernul Olandei răspunde în premieră în cazul pedofilului ucigaş în România

Autoritățile olandeze recunosc că autorităţile române ca şi cele europene nu au fost alertate prin niciun sistem în privinţa problemelor şi antecedentelor penale ale pedofilului Johannes Visscher.

Guvernul Olandei răspunde în premieră în cazul pedofilului ucigaş în România
de S.T.    |    04 Ian 2020   •   22:06

România ar fi putut să obţină o documentaţie judiciară preventivă despre Johannes Visscher doar dacă ar fi cerut informaţii în scopul verificării locului acestuia de muncă sau în scopuri penale.

Autoritățile din Olanda recunosc că Johannes Visscher era cunoscut ca un agresor sexual, admit şi faptul că au confirmat în scris moartea lui Johannes Visscher din 23 septembrie 2019 abia la începutul lunii octombrie 2019 şi spun că ulterior au trimis în România rapoarte cât şi amprente şi probe ADN ale lui Visscher.

Guvernul Olandei răspunde în cazul pedofilului ucigaş în România

În luna septembrie, Adriana Mihaela Fieraru, în vârstă de 11 ani, a fost găsită decedată pe un câmp din apropierea localităţii de domiciliu, Gura Şuţii, judeţul Dâmboviţa.

Principalul suspect în acest caz, olandezul Johannes Visscher, a reuşit să părăsească teritoriul României. Ulterior, el s-a sinucis, după ce a intrat intenţionat cu maşina într-un TIR.

La scurt timp, anchetatorii români au deschis un alt dosar pe numele lui Johannes Visscher, acesta fiind suspectat că a violat o altă fetiţă, în anul 2016, în Iaşi.

Olandezul era cunoscut în ţara sa că mai săvârşise infracţiuni de natură sexuală şi fapte de violenţă.

×
Subiecte în articol: Johannes Visscher pedofil Olanda
Parteneri
România, sub asaltul valului de praf saharian
x close