Antena 3 Actualitate Guvernul Orban riscă să fie dat în judecată. Pensionarii acuză: Ne-a ajuns cuțitul la os!

Guvernul Orban riscă să fie dat în judecată. Pensionarii acuză: Ne-a ajuns cuțitul la os!

de Maria Sabu    |    07 Iul 2020   •   21:30
Guvernul Orban riscă să fie dat în judecată. Pensionarii acuză: Ne-a ajuns cuțitul la os!
Sursa foto: Pixabay

Asociațiile de pensionari anunță proteste de stradă și acțiuni în Justiție dacă Guvernul nu majorează punctul de pensie cu 40%, de la 1 septembrie, așa cum prevede legea.

Președintele Federației Națională a Pensionarilor din România a declart că Fondul de Pensii se alimentează în mare parte de la contribuțiile plătite de angajați.

”Am avut o întâlnire la începutul anului cu doamna ministru al Muncii. Am avut o întâlnire și cu ministrul Finanțelor, nu de foarte multă vreme. În discuții nu am făcut altceva decât să cerem drepturile.

Au apărut domni cu salarii fabuloase care îcnearcă sau au încercat să inducă ideea că nu sunt suficiente fonduri.

Avem o remarcă, sunt peste cinci milioane de salariați în România care plătesc o contribuție consistentă. Fondul de pensii este alimentat tocmai de acolo. Nu se uită sau se uită. Fondul Național de Pensii se alimenteaza în principal de la acea contribuție.”, a declarat  președintele FNPR.

Guvernul ne obligă să ieșim în stradă

”Suntem nevoiți să ne apărăm un drept legal. Așa cum și alte categorii speciale au parte.  Noi cerem să se respecte legea.

Suntem țara cu aproape cea mai mică pensie. Când aud reprezentanții celorlalte state nu pot să creadă că putem avea așa pensii.

Guvernul ne obligă să ieșim în stradă să ne facem dreptate. E pandemie, nu e bine să ieșim, dar dacă trebuie o vom face.”, a spus Preda Nedelcu.

×
Subiecte în articol: pensionari Guvernul Orban

Ştirile Antena 3 sunt şi pe Facebook sau pe Google News

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close