Antena 3 CNN Actualitate Guvernul Orban, top minciuni și bâlbe. Procese colective pentru pensii și salarii

Guvernul Orban, top minciuni și bâlbe. Procese colective pentru pensii și salarii

Împărțirea banilor făcută vineri seară de Guvernul Orban continuă să producă valuri. Asta pentru că încă sunt dezbateri dacă în momentul de față asistăm la un val de minciuni menite să acopere situația economică dezastruasă sau dacă sunt lacuni mari de cunoștințe în rândul membrilor cabinetului Orban.

Guvernul Orban, top minciuni și bâlbe. Procese colective pentru pensii și salarii
Sursa foto: Hepta
de Mirabela Vasile    |    15 Aug 2020   •   17:45

Un alt val se anunță de data aceasta de procese colective împotriva statului român. Chiar CCR a dat avertizări guvernului Orban că pe subiectul alocațiilor, spre exemplu, ar putea da banii din urmă, în mod retroactiv. 

De la 1 septembrie, profesorii trebuiau să primească o mărire de 16%, în medie. Chiar Ministerul Educației a anunțat prin intermediul unui comunicat că Executivul a aprobat ordonanța cu rectificarea bugetară și se alocă 551,4 milioane de lei pentru bugetul din Educației, astfel încât să fie prioritizate achizițiile pentru tablete și alte lucrări de execuție pentru școli, dar nu și banii aferenți creșterii salariale.

Ce bâlbe dă Ministerul Educației pe tema salarizării

”Majorarea era prevăzută în legea salarizării pentru 2022, dar a fost devansată și majorările au fost acordate mai devreme, adică la 1 ianuarie 2020 au crescut salariile cu 8%, într-o primă tranșă. A doua și a treia tranșă, care era prevăztă prin ordonanță la 1 septembrie 2020, se amână pentru 2021. Mai exact, se menține un grafic de acordare a majorărilor stabilite inițial pentru 2022, mai devreme cu un an decât ce era prevăzut”, se arată în comunicat.

×
Subiecte în articol: Guvernul Orban pensii salarii
Parteneri
Cătălin Cîrstoiu: Eu dorm liniştit că am ajutat pacienţii
x close