Antena 3 Actualitate Guvernul permite Poştei Române să îşi reeşaloneze la plată datoriile către alte instituţii de stat

Guvernul permite Poştei Române să îşi reeşaloneze la plată datoriile către alte instituţii de stat

de S.T.    |    30 Mai 2012   •   15:14
Guvernul permite Poştei Române să îşi reeşaloneze la plată datoriile către alte instituţii de stat
Sursa foto: Foto: INTACT Images

Premierul Victor Ponta a declarat, miercuri, că datoriile Poştei Române către alte instituţii ale statului vor fi reeşalonate la plată. Potrivit premierului, această măsură a fost aprobată de Guvern pentru a evita intrarea companiei în insolvenţă, din cauza managementului defectuos exercitat până în prezent.

Ponta a precizat că, în lipsa acestei decizii, Poşta Română ar fi intrat în insolvenţă şi ar fi riscat "închiderea".

În urmă cu două săptămâni, premierul a anunţat că va trimite Corpul de Control să verifice situaţia de la Poşta Română şi Agenţia Domeniilor Statului, după ce a primit date care relevă că aceste două companii se află într-o situaţie economică dificilă, Poşta fiind chiar în pericol de insolvenţă.

Şeful Guvernului a arătat că fosta conducere a Poştei Române, cu asistenţa juridică a unui avocat-politician "cunoscut colegilor din PNL", a pierdut toate procesele aflate pe rolul instanţelor, prin neprezentare, şi are de plătit amenzi de 103 milioane lei la Consiliul Concurenţei, înregistrând în acelaşi timp datorii de 110 milioane lei către ANAF.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close