Antena 3 CNN Actualitate Guvernul pregătește o nouă ordonanță de urgență. Ce va conține

Guvernul pregătește o nouă ordonanță de urgență. Ce va conține

Guvernul pregătește o nouă ordonanță de urgență. Ce va conține
08 Feb 2017   •   21:05

Guvernul va discuta, în şedinţa de joi, un proiect de ordonanţă de urgenţă pentru completarea OUG 51/2015 privind unele măsuri pentru realizarea de investiţii la operatorii economici din industria de apărare şi pentru modificarea unor acte normative. 

Potrivit unui comunicat al Executivului, remis AGERPRES, pe ordinea de zi a şedinţei de joi se află şi un proiect de hotărâre pentru completarea Normelor de aplicare a OUG 66/2014 privind aprobarea Programului de stimulare a cumpărării de autoturisme noi. 

Guvernul va discuta joi şi un proiect de hotărâre pentru modificarea şi completarea anexei la HG 720/2008 pentru aprobarea Listei cuprinzând denumirile comune internaţionale corespunzătoare medicamentelor de care beneficiază asiguraţii, cu sau fără contribuţie personală, pe bază de prescripţie medicală, în sistemul de asigurări sociale de sănătate, precum şi denumirile comune internaţionale corespunzătoare medicamentelor care se acordă în cadrul programelor naţionale de sănătate. 

Printre proiectele de acte normative care vor fi incluse pe agenda şedinţei Guvernului se numără şi un proiect de hotărâre privind rechemarea unui consul general, dar şi un proiect de hotărâre privind revocarea şi numirea unor membri în Consiliul director al Fondului Român de Dezvoltare Socială. 

Pe ordinea de zi a şedinţei de joi se află şi un proiect de hotărâre privind transmiterea unor imobile aflate în domeniul public al statului, din administrarea Agenţiei Naţionale de Presă AGERPRES în administrarea Ministerului Justiţiei. 

Totodată, Executivul va discuta joi un memorandum cu tema "Încredinţarea serviciului de interes economic general la Societatea Naţională 'Aeroportul Internaţional Mihail Kogălniceanu-Constanţa'-S.A şi acordarea compensaţiei pentru îndeplinirea obligaţiei de serviciu public". 

Un alt memorandum aflat pe ordinea de zi a şedinţei se referă la demararea demersurilor privind crearea Fondului Suveran de Dezvoltare şi Investiţii. 

De asemenea, Guvernul va discuta un memorandum care vizează menţinerea lui Petre Iulian Nicolescu, secretar de stat la Ministerul Turismului, în calitate de membru al Consiliului de Administraţie al Societăţii Operatorul Pieţei de Energie Electrică şi de Gaze Naturale ''OPCOM'' S.A. 

Pe ordinea de zi a şedinţei se află şi două note. Una dintre acestea se referă la înfiinţarea comitetelor/ grupurilor interministeriale aferente domeniului resurse minerale, iar cealaltă priveşte organizarea şi desfăşurarea Programului Oficial de Internship, ediţia a V-a, se mai arată în comunicat. 

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: proiect Ordonanta de Urgenta
Parteneri
Florin Piersic, primul mesaj de pe patul de spital
x close