Antena 3 Actualitate Guvernul pregătește o nouă Ordonanță de Urgență. În ce condiții se va desfășura noul an școlar?

Guvernul pregătește o nouă Ordonanță de Urgență. În ce condiții se va desfășura noul an școlar?

de Laura Dinu    |    18 Aug 2020   •   09:15
Guvernul pregătește o nouă Ordonanță de Urgență. În ce condiții se va desfășura noul an școlar?

Autoritățile pregătesc un nou set de măsuri pentru începerea școlii pe data de 14 septembrie. Acestea se regăsesc într-un proiect de ordonanţă de urgenţă care urmează să fie adoptată de guvern.

Potrivit proiectului, elevii ar putea avea ore de numai 30 de minute, iar la unele materii, aceștia ar putea avea mai puține ore. De asemenea, proiectul prevede organizarea cursurilor în 3 sau 4 schimburi, scrie stirileprotv.ro.

Pe de altă parte, documentul dă posibilitatea negocierii între părinți și copii a orelor online. Astfel, ”consiliul de administrație al unității de învățământ preuniversitar poate propune, în urma consultării asociației de părinți din unitatea de învățământ, ca desfășurarea activității didactice care presupune prezența fizică a antepreșcolarilor, preşcolarilor și elevilor în unităţile de învăţământ să se realizeze prin intermediul tehnologiei și a internetului”.

Proiectul stabilește că ”măsurile de organizare a activității în cadrul unităților și instituțiilor de învățământ în condiții de siguranță epidemiologică pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu SARS –COV 2 se aprobă prin ordin comun al Ministerului Sănătății și Ministerului Educației și Cercetării, care va fi adoptat în termen de 5 zile de la data intrării în vigoare a prezentei ordonanțe de urgență”.

Nelu Tătaru: Masca este obligatorie și pentru elevii mici! 

Masca de protecție devine obligatorie pentru toți elevii! O spune chiar ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, care adaugă că masca va fi obligatorie inclusiv pentru elevii din clasele I, a II-a sau a III-a deoarece aceștia nu pot respecta distanțarea socială în pauze sau în curțile școlilor. De altfel, masca va fi obligatorie și pentru personalul din unitățile de învățământ, atâta vreme cât aceștia se află în interiorul școlilor.

În schimb, Ministerul Sănătății renunță la distanțarea socială chiar și atunci când vine vorba despre așezarea elevilor în bănci. Potrivit normelor sanitare pentru redeschiderea școlilor, băncile nu vor mai trebui așezate la 2 metri distanță dar vor trebui separate cu plexiglas. 

Distanța de 1 metru este relativă pentru ca niște copii din clasa I, a II-a sau a III-a să o poată respecta. Atunci, venim cu obligativitatea acestei măști care trebuie să existe. Avem aglomerările acestor copii în pauze, în curțile școlilor care știm cam cât sunt de mari, bucuria acestor copii de a se apropia unul de altul. Haideți să îi protejăm cu ceva! 

Nelu Tătaru: Masca trebuie să vină ca o regulă adusă în joacă de cei care pregătesc acest moment

Mă repet! Masca trebuie să vină ca o regulă adusă în joacă de cei care pregătesc acest moment. Este o regulă pe care trebuie să o menținem!”. a declarat Nelu Tătaru. 

Controversa măștilor a apărut după ce specialiștii de la Institutul Național de Sănătate Publică au recomandat purtarea obligatorie a măștii doar în pauze, în vreme ce premierul Orban a susținut că elevii trebuie să poarte masca pe toată perioada în care stau la școală, inclusiv la ore. Ministrul Sănătății consideră că masca este necesară și la cursuri din pricina distanțării greu de asigurat între elevi.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close