Antena 3 CNN Actualitate Guvernul pregătește reducerea contribuțiilor la pensiile private. Șapte milioane de români afectați

Guvernul pregătește reducerea contribuțiilor la pensiile private. Șapte milioane de români afectați

Guvernul pregătește reducerea contribuțiilor la pensiile private. Șapte milioane de români afectați
23 Aug 2017   •   09:22

Ministerul Finanțelor vrea să diminueze, de la 5,1% la 2,5%, contribuția virată de stat la fondurile de pensii private obligatorii (Pilonul II), au declarat pentru Profit.ro surse din piața de profil.

Dacă va fi aplicată, măsura va afecta dramatic dinamica sumelor acumulate în cele aproape 7 milioane de conturi individuale ale participanților la acest sistem. Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider ​Măsura ar urma să fie aplicată de anul viitor, au mai spus sursele citate. În primele discuții cu reprezentanții industriei de profil, Ministerul Finanțelor a propus și varianta mai dramatică

Mai multe detalii, de la reporterul Antena 3 Maria Toader.

Informația a fost comentată, în direct la Antena 3, de consultantul fiscal Adrian Bența, care a explicat de ce pensiile speciale sunt o țintă pentru guvernanți:

"Din cauza unor politici greșite în domeniul pensiilor, nu numai ale actualului guvern, ci de-a lungul timpului, bugetul de pensii este deficitar, nu se acoperă pensiile actuale din contribuțiile actualilor angajați", a spus Bența.

×
Subiecte în articol: pensii private Ministerul Finantelor
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close