Antena 3 CNN Actualitate Guvernul reduce tariful la apa folosită în irigaţii şi despăgubeşte fermieri afectaţi de secetă

Guvernul reduce tariful la apa folosită în irigaţii şi despăgubeşte fermieri afectaţi de secetă

Guvernul reduce tariful la apa folosită în irigaţii şi despăgubeşte fermieri afectaţi de secetă
Sursa foto: Foto: Mediafax
de S.T.    |    24 Iul 2012   •   14:53

Guvernul va reduce tariful la apa folosită pentru irigaţii cu 50 lei/mia de metri cubi, va aloca suplimentar 25 milioane euro pentru proiecte de irigaţii şi îi va despăgubi pe fermierii afectaţi de secetă, a anunţat, marţi, premierul Victor Ponta.

Acesta a arătat că reducerea tarifului la irigaţii va permite creşterea suprafaţei irigate cu cel puţin 35.000 hectare, scrie Mediafax.

Despăgubirile vor fi acordate, după încheierea campaniei de recoltat, pentru întreprinderile mici şi mijlocii a căror producţie a fost afectată cu cel puţin 30%, veniturile acestora urmând să fie compensate, raportat la anii trecuţi, cu 80% din pierderea înregistrată în acest an din cauza secetei, precum şi pentru fermierii care nu se încadrează în categoria IMM-urilor, aceştia urmând să beneficieze de un ajutor individual de 7.500 euro.

"Am fost de acord să se solicite Comisiei Europene acordarea de plăţi în avans de până la 50% din valoarea plăţilor directe pentru agricultură în 2012, începând cu 16 octombrie", a adăugat Ponta.

Premierul a precizat totodată că susţine un TVA de 9% pentru produsele agro-alimentare, începând cu anul viitor.
  

×
Subiecte în articol: Victor Ponta fermieri seceta guvern tarif
Parteneri
Horia Constantinescu a demisionat de la șefia ANPC
x close