Antena 3 CNN Actualitate Guvernul României, măsuri de ultimă oră în fața schimbărilor climatice. Ce rol va avea programul RO-ALERT

Guvernul României, măsuri de ultimă oră în fața schimbărilor climatice. Ce rol va avea programul RO-ALERT

Guvernul României, măsuri de ultimă oră în fața schimbărilor climatice. Ce rol va avea programul RO-ALERT
16 Oct 2017   •   10:12

În ultimii ani, România se confruntă cu schimbări climatice drastice. De la furtuni, la caniculă și grindină. Din această cauză, ANM și Ministerul Mediului organizează, luni, o conferință pe tema schimbărilor climatice, conferință la care participă ministrul Mediului, Grațiela Gavrilescu și secretarul de stat în MAI, Raed Arafat.

”Am avut parte anul acesta de temperaturi extrem de ridicate, nemaiîntâlnite până acum în România. Să nu uităm și de evenimentele meteorologice care au avut loc acum aproximativ o lună de zile, precum cele de la Timișoara. (...) De aceea Guvernul României a emis ordonanța de urgență pentru implementarea programului RO-ALERT, prin care fiecare cetățean va primi un SMS atunci când avem fenomene extreme care nu pot fi date cu avertizări din timp”, a spus ministrul Grațiela Gavrilescu.

La rândul său, secretarul de stat Raed Arafat a afirmat că aplicația DSU a fost conectată la serverul ANM și că avertizările se văd în timp real în aplicație. Totodată, Arafat a subliniat cât de important este ca populația să reacționeze la mesajele primite. 

Conferința se defășoară în contextul proiectului Săptămâna adaptării la schimbările climatice, proiect finanțat din Fondul pentru Relații Bilaterale în cadrul programului RO 07, prin Mecanismul Financiar SEE 2009-2014, Ministerul Mediului având rol de Operator de Program.

Evenimentul aduce împreună specialiști din instituțiile din România cu atribuții în prevenirea și managementul riscului dezastrelor naturale, precum și alți experți internaționali din domeniile meteorologiei, hidrologiei și științelor mediului, alături de reprezentanți ai autorităților locale și naționale.

Cu această ocazie, se creează un grup de lucru multidisciplinar (specialiști din diferite domenii, autorități locale și naționale), care vor continua activitatea de identificare a noi măsuri de prevenție.


 

×
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close