Antena 3 CNN Actualitate Guvernul României reduce numărul de agenţii de la 226 la 107 şi concediază 9200 persoane

Guvernul României reduce numărul de agenţii de la 226 la 107 şi concediază 9200 persoane

Guvernul României reduce numărul de agenţii de la 226 la 107 şi concediază 9200 persoane
Sursa foto: sedinta guvern
06 Aug 2009   •   03:46

Guvernul a decis în şedinţa de astăzi restructurarea agenţiilor guvernamentale aflate în subordinea Guvernului, a anunţat primul-ministru Emil Boc la finalul Şedinţei de Guvern de astăzi.
?Există 226 de agenţii, autorităţi, administraţii, centre, companii, inspectorate, inspecţii, institute, laboratoare, oficii, regii şi alte instituţii de acest fel care funcţionează într-o formă sau alta în subordinea Guvernului. Din cele 226, pe care le-am analizat punct cu punct pe parcursul întâlnirii cu miniştrii, a rezultat că în urma desfiinţării, comasării sau fuziunii, preluării în diversele structuri ale ministerelor, din 226 rămân 107, cu menţiunea că din cele 107 - 33 sunt obligatorii în raporturile pe care România le are cu UE?, a declarat Emil Boc.
Ministerele de resort vor pregăti până săptămâna viitoare actele normative pentru desfiinţare, comasare, preluare în minister a acestor structuri guvernamentale, fie sub formă de hotărâre de Guvern, fie ca proiecte de lege, urmând să fie supuse aprobării Guvernului sau Parlamentului.
În ceea ce priveşte economiile la bugetul de stat pe care le vor genera aceste decizii, primul-ministru a afirmat că 9.200 de posturi se vor elibera în urma desfiinţării sau comasării acestor structuri guvernamentale, ceea ce va aduce o economie de aproximativ 50 milioane de euro. De asemenea, ?în urma preluării la bugetul de stat a veniturilor proprii ale unor agenţii guvernamentale, precum Cadastru, Inspectoratul de Stat în Construcţii, toate veniturile proprii ale agenţiilor vor fi virate la bugetul de stat şi fiecare salariat din aceste agenţii va fi retribuit cu un salariu corespunzător plăţii din celelalte structuri guvernamentale. Din această preluare la bugetul de stat a veniturilor agenţiilor guvernamentale va rezulta o economie de aproximativ 100 milioane de euro?, a mai precizat premierul Emil Boc.
Şeful Executivului a mai declarat că 60 de societăţi comerciale din subordinea Ministerului Economiei şi a Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii se află în fază de evaluare, şi urmează ca în perioada următoare să se prezinte situaţia punctuală pentru fiecare dintre ele.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: guvernul Romaniei Emil Boc restructurare
Parteneri
Surpriza la spitalul Pantelimon: O asistentă ar fi modificat dozele
x close