Antena 3 CNN Actualitate Guvernul sprijină anchetarea FACTURILOR UMFLATE la energie. Ponta: E inadmisibil ce se întâmplă de ani de zile

Guvernul sprijină anchetarea FACTURILOR UMFLATE la energie. Ponta: E inadmisibil ce se întâmplă de ani de zile

Guvernul sprijină anchetarea FACTURILOR UMFLATE la energie. Ponta: E inadmisibil ce se întâmplă de ani de zile
Sursa foto: Foto: Agerpres
11 Iun 2014   •   17:12

Parlamentul va ancheta umflarea facturilor la curent. Anunţul a fost făcut de premierul Victor Ponta, miercuri, la începutul şedinţei de Guvern. Astfel, Guvernul va sprijini ancheta Parlamentului privind îndeplinirea atribuţiilor de ANRE şi va modifica legislaţia în domeniu pentru a preveni noi nereguli, a afirmat premierul Ponta, arătând că încărcarea facturilor şi nerespectarea condiţiilor de privatizare se întâmplă de mulţi ani, din 2007-2008.
   
El a insistat asupra faptului că nu Guvernul are "atribuţii directe" asupra Autorităţii Naţionale de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE), care este o instituţie independentă aflată în subordinea Parlamentului.
   
"E inadmisibil ce se întâmplă de ani de zile, anume încărcarea facturilor şi nerespectarea condiţiilor de privatizare.  Apreciez efortul făcut de organele de urmărire penală, dar nu e suficient să prindem şi să sancţionăm penal 2-3-4-5 oameni vinovaţi. Am văzut că Parlamentul vrea să facă o anchetă foarte clară privind modul în care ANRE şi-a îndeplinit sarcina prevăzută de lege şi de obligaţiile pe care le avem pe plan european ca să putem, după aceea, să luăm măsuri legislative şi să întărim controlul pe care ANRE îl face pe toată zona de energie", a spus Ponta, în Guvern.

Procurorii anticorupţie i-au reţinut, joi, pe vicepreşedintele ANRE, Claudiu Dumbrăveanu, şi pe Gheorghe Ciubotaru, asociat la ElectroAlfa International, acuzaţi de luare de mită, alături de Florin Gugu, director în Enel, pentru dare de mită.

   
În ordonanţa de reţinere se arată că, în cauză, există date şi aspecte din care rezultă suspiciunea rezonabilă că, în cursul anului 2013, Dumbrăveanu a pretins şi a obţinut de la Gugu, în baza unei înţelegeri anterioare, foloase necuvenite pentru ElectroAlfa International, al cărei asociat este Ciubotaru.

×
Subiecte în articol: Victor Ponta Enel ANRE sedinta de Guvern
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close