Antena 3 CNN Actualitate Guvernul Statelor Unite a donat 710.000 de dolari pentru renovarea a două spitale româneşti

Guvernul Statelor Unite a donat 710.000 de dolari pentru renovarea a două spitale româneşti

Guvernul Statelor Unite a donat 710.000 de dolari pentru renovarea a două spitale româneşti
Sursa foto: Foto: bzi.ro
de N.B.    |    15 Noi 2012   •   17:13

Ambasadorul Statelor Unite la Bucureşti a participat, joi, la Ghimpaţi la o ceremonie în care Guvernul SUA donează 410.000 de dolari pentru renovarea spitalului din localitate. Pe lângă spitalul din judeţul Giurgiu, autorităţile americane donează alţi 300.000 de dolari pentru renovarea Spitalului Clinic de Urgenţă pentru Copii "Sf. Maria" din Iaşi.

Potrivit unui comunicat al ambasadei SUA, citat de Mediafax, proiectul vizând Spitalul din Ghimpaţi este finanţat de Comandamentul European al SUA (EUCOM) şi va include renovarea faţadei spitalului, ferestrele, sistemul electric şi de încălzire, acoperişul şi uşile. "Aproximativ 25.000 de cetăţeni care trăiesc în Ghimpaţi şi în împrejurimi vor beneficia de acest proiect", menţionează sursa citată.

De asemenea, vineri, ambasadorul SUA va merge la Iaşi pentru a anunţa o donaţie de 300.000 dolari pentru renovarea Spitalului Clinic de Urgenţă pentru Copii "Sf. Maria", se mai arată în comunicat.

Acest proiect, finanţat tot de EUCOM, va include renovarea zidurilor, podelelor, ferestrelor şi a sistemului electric de la etajul 3 al spitalului.

"În 2012, guvernul SUA a contribuit cu 1,32 milioane de dolari la îmbunătăţirea serviciilor de sănătate, care au inclus aceste două proiecte şi un sistem de tele-medicină pentru Ministerul Sănătăţii, finanţat de Agenţia Americană pentru Comerţ şi Dezvoltare (USTDA). Alte proiecte ale EUCOM includ modernizarea heliportului Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă din Constanţa, renovarea dispensarului din Cincu, renovarea  dispensarului «Nicolae Bălcescu» din judeţul Constanţa, renovarea aripii unui spital din Hârşova, finanţarea Iniţiativei pentru Sănătatea Femeilor din România şi un program de conştientizare privind tuberculoza", se precizează în comunicat.

×
Subiecte în articol: spitale donatie SUA
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close